Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Απογοητευμένος ο πλανήτης που δε βελτιώθηκε η κατάσταση μόλις έφυγε το 2020

Στα πρόθυρα της κατάθλιψης βρίσκεται σύσσωμος ο πληθυσμός του πλανήτη μας, διαπιστώνοντας πως τελικά, ούτε το 2021 πρόκειται να είναι μια καλή χρονιά, αφού ήδη από τις πρώτες του ημέρες οι αρνητικές ειδήσεις είναι συνεχείς.

«Μας είχανε πείσει πως για όλα φταίει το 2020. Περίμενα ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2021, η πανδημία θα λήξει, οι οικονομίες θα φτιάξουν και θα δεχόμαστε μόνο καλά νέα. Αντ' αυτού, τα κρούσματα παγκοσμίως αυξάνονται και πλέον γίνεται ακόμη μεγαλύτερος χαμός σε πάρα πολλές χώρες. Έχω απογοητευτεί», σχολίαζε κάτοικος του Καναδά αποκλειστικά στο «Κουλούρι», με πολίτη της Ελβετίας να συμπληρώνει:

«Θα τολμούσα να πω πως ίσως τελικά να μη φταίει το έτος 2020 για όσα τραβήξαμε, αλλά εντάξει, κάτι τέτοιο είναι αρκετά τραβηγμένο, τι άλλο να ευθύνεται; Πάντως, και το 2021 δε μας τα λέει καθόλου καλά, σε λίγο θα μας πουν ότι και η περιβαλλοντική κρίση θα ενταθεί».

Προς το παρόν πάντως, οι ειδικοί παρουσιάζονται επιφυλακτικοί αλλά και καθησυχαστικοί ταυτόχρονα, διαβεβαιώνοντας πως αν μη τι άλλο, το 2022 θα είναι αναμφίβολα η χρονιά τους.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.