Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
15°C
 

Αεροσκάφος Αεροσκάφου θα ονομαστεί το κυβερνητικό Embraer που δωρίστηκε στην Κύπρο

Την πρώτη του πτήση στον κυπριακό εναέριο χώρο πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα το Embraer-135LR, που δωρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος θα πετάξει υπό τη νέα του ονομασία Αεροσκάφος Αεροσκάφου, η οποία θα το συνοδεύει επισήμως όσο ανήκει στον στόλο της Κυπριακής Αεροπορίας. Η απόφαση σχετικά με την ονοματοδοσία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και έγινε δεκτή με χαρά και περηφάνια από την κοινή γνώμη της χώρας, με τους πάντες να σχολιάζουν πόσο ταιριαστό όνομα επιλέχθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την πρώτη του πτήση το Αεροσκάφος θα μεταφέρει 13 κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου και το επιτελείο τους από τη Λευκωσία στη Λάρνακα, μια πτήση που χαρακτηρίζεται ως αρκετά απαιτητική καθώς πρόκειται για μια απόσταση 45' με αυτοκίνητο και ως εκ τούτου το Αεροσκάφος θα πρέπει να πετάξει σε κλίση 38 έως 42 μοιρών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιβιβαστεί τιμητικά στην πτήση, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά πιθανό καθώς Πέμπτη με Κυριακή θα βρίσκεται στα Δωδεκάνησα για έναν γάμο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.