Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Απογοητευμένη από τον τοπικό φρέντο εσπρέσο μακιάτο 25χρονη που επισκέφθηκε το Μιλάνο

Γεμάτη απογοήτευση γύρισε από ολιγοήμερες διακοπές στο Μιλάνο η 25χρονη Χαρά Ιωακειμίδου η οποία επισκέφτηκε παιδική της φίλη που σπουδάζει εκεί. Η νεαρή λάτρης του καφέ αν και πάντα ονειρευόταν τη γείτονα Ιταλία σαν τον παράδεισο του καφέ, πλέον όμως είναι σίγουρη πως ο Μανώλης, «μπαρίστα» της καφετέριας που συχνάζει στη Νέα Σμύρνη, φτιάχνει τον πιο καλό καφέ στου κόσμου και μάλιστα στα μέτρα της.

«Πήγα σε ένα καφέ και ζήτησα έναν φρέντο εσπρέσο μακιάτο, ο υπάλληλος με κοίταξε με απορία, με έδειξε στους υπόλοιπους θαμώνες, είπε 4-5 προτάσεις σε γρήγορα ιταλικά, και έσκασε όλο το μαγαζί στα γέλια» δηλώνει η 25χρονη και συνεχίζει: «Πήγα μετά σε άλλες καφετέριες. Σε όλες, όταν τους ζητούσα ένα φρέντο με κοιτούσαν σαν να έπεσα από τον Άρη. Έπρεπε να κάτσω να τους εξηγήσω πως θέλω να μου βάλουν έναν διπλό εσπρέσο με θρυμματισμένο πάγο μέσα σε ένα σέικερ και να το κουνήσουν ώστε να αφρίσει και να μοιάζει με φραπέ. Τίποτα η Ιταλία, όσοι με κατάλαβαν χάλια μου τον φτιάχνανε τον καφέ μου. Μόνο στην καφετέρια που πηγαίνω τόσα χρόνια φτιάχνουν καφέ όπως τον θέλω».

Την επόμενη μέρα μετά το γυρισμό της, η Χαρά επισκέφτηκε την αγαπημένη της καφετέρια «Όστρια» όπου παρήγγειλε έναν φρέντο εσπρέσο μακιάτο, φτιαγμένο με καφέ αράμπικα, με «λίιιιγη» ζάχαρη δείχνοντας την ποσότητα με το δείκτη και τον αντίχειρά της, λιωμένη μέσα στο ζεστό εσπρέσο όσο βγαίνει από τη μηχανή και όχι ανακατεμένη, με μια σταλιά κανέλα κάτω από το αφρόγαλα και τρίμματα σοκολάτας από πάνω.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.