Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα για προσωπικό του στυλίστα

Screen Shot 2015-02-05 at 01.13.05Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπαράκ Ομπάμα από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον χρίσει προσωπικό του στυλίστα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκφράσει και στο παρελθόν το θαυμασμό που τρέφει για το πρόσωπο του τέως υπουργού Εθνικής Αμύνης και τις στυλιστικές του επιλογές.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν μόλις σήμερα το πρωί κάνουν λόγο για αίτημα του αμερικανού προέδρου προς τον Αλέξη Τσίπρα, να μην προταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και να παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στο Λευκό Οίκο. Ειδικοί επί των θεμάτων πολιτικής μόδας αναφέρουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ενθουσιαστεί για πρώτη φορά από την κομψότητα του 61χρονου πολιτικού, κατά την παρουσίαση της λιμουζίνας που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του.

Κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο αρχηγοί την προηγούμενη εβδομάδα, συζυτήθηκαν θέματα ασφαλείας, τρομοκρατίας αλλά και οικονομικά ζητήματα που αφορούσαν το χρέος του ελληνικού κράτους. Ο Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό την αποστολή κλιμακίου που θα μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, με αντάλλαγμα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι είναι τέτοια η λαχτάρα του Αμερικανού προέδρου να φέρει στο πλευρό του τον τέως διπλωμάτη, που υποσχέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να του παραχωρήσει συλλεκτικό υλικό που είχε κατασχεθεί από Σοβιετικούς πράκτορες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για την προσωπική συλλογή του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείσες και οι δύο πλευρές σχετικά με το θέμα αρνήθηκαν να κάνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις. Νεότερες πληροφορίες αναμένονται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες, όταν η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει τις συναντήσεις που αφορούν στην διαπραγμάτευση του χρέους. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, έχοντας έρθει ήδη σε επαφή με το Λευκό Οίκο, και θα σας ενημερώσει πρώτο για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.