Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Νεαρός Κινέζος θέλει να κάνει πλαστική ώστε να μοιάζει με meme

cabΜια απίστευτη ιστορία  διαδραματίζεται στην Κίνα το τελευταίο διάστημα και έχει διαταράξει τις ζωές των νέων στο διαδίκτυο.

Η Ασιατική χώρα διατηρεί μια μακρά παράδοση στην επιρροή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον εθισμό στα video games με αποτέλεσμα φαινόμενα όπως η βάφτιση παιδιών με ασυνήθιστα ονόματα τύπου «like», «hashtag» και «Warcraft».  Η ιστορία του μικρού Hoe ωστόσο ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ο νεαρός Κινέζος είναι εντατικός χρήστης του δημοφιλούς ιστότοπου www.9gag.com στον οποίο συναντά κανείς τα λεγόμενα «memes». Τα memes είναι εικονοποιημένες πλατφόρμες, στημένες για συγκεκριμένου τύπου αστεϊσμούς η σχόλια το καθένα, τα οποία βασίζονται σε χιουμοριστικούς χαρακτήρες ή σκίτσα.

Ο μικρός Hoe έχει ξεκινήσει μια συγκινητική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια εγχείρηση πλαστικής χειρουργικής ώστε να καταφέρει να μοιάσει στο αγαπημένο του meme, τον Βad Luck Brian, με τον οποίο έχει ταυτιστεί λόγω της χαρακτηριστικής ατυχίας που τον διακρίνει στην σύντομη ζωή του.  Ο νεαρός Ασιάτης, έχοντας την πλήρη υποστήριξη γονέων και φίλων του δηλώνει πως ανυπομονεί να μαζευτούν τα χρήματα ώστε να μεταμορφωθεί στον κακότυχο κοκκινομάλλη ήρωα του 9gag!

Μάλιστα, έχει ήδη βρεθεί ο γιατρός ο οποίος προσφέρθηκε να χειρουργήσει τον νεαρό Hoe έναντι ενός συμβολικού ποσού. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μοιάζει όπως θέλει» τόνισε στο «Κουλούρι» ο Dr Hong, για να συνεχίσει: «πολλοί νεαροί θέλουν να μοιάσουν στα διαδικτυακά τους ινδάλματα και φρονώ πως  αυτού του είδους οι επεμβάσεις θα γίνουν πλέον συχνό φαινόμενο. Σκοπεύω να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά και να γίνω ο καλύτερος meme surgeon σε όλο τον πλανήτη»

Στην αντίπερα όχθη, Ευρωπαίοι social media analysts καθώς και αρκετοί παιδοψυχολόγοι δηλώνουν ανήσυχοι καθώς εκτιμούν πως το φαινόμενο αυτό δεν θα περιοριστεί στην Ασία και η μόδα αυτή θα πάρει μεγάλες διαστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να υπάρχουν πάνω από χίλιοι Bad Luck Brian σε κάθε χώρα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.