Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

«Καλό Παράδεισο Στήβεν Χόκινγκ» ευχήθηκε 38χρονος που φυσάει τα ζάρια πριν ρίξει στο τάβλι

hawkingΤις ευχές του για «καλό Παράδεισο» προς τον εκλιπόντα θεωρητικό φυσικό, κοσμολόγο και συγγραφέα, Στήβεν Χόκινγκ εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο 38χρονος Στρατής Χ., εμφανώς συγκλονισμένος από την απώλεια του Βρετανού επιστήμονα σε ηλικία 76 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Στρατής ήταν μεγάλος θαυμαστής του θρυλικού Βρετανού φυσικού και μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση του είχε κάνει η φράση, «ο Θεός όχι μόνο παίζει ζάρια, αλλά πολλές φορές τα ρίχνει εκεί που δεν μπορούμε να τα δούμε». Από τη μέρα που τη διάβασε, ο 38χρονος ακολουθεί την εν λόγω συμβουλή κάθε φορά που παίζει τάβλι, αφού πρώτα φυσήξει τα ζάρια για καλή τύχη.

«Θυμάμαι ακόμα τη μέρα που ο θείος μου, μου πήρε δώρο το "Χρονικό του Χρόνου". Πρέπει να ήταν 1999, θυμάμαι ακόμα τις φωτογραφίες από τις μαύρες τρύπες που είχε μέσα. Να πω την αλήθεια δεν το διάβασα όλο γιατί δεν τα καταλάβαινα καλά, ο κ. Χόκινγκ πάντως φαινόταν πολύ σοβαρός και θεοσεβούμενος άνθρωπος» σχολίασε ο 38χρονος, σε δηλώσεις του στο «Κουλούρι».

«Ελπίζω εκεί που βρίσκεται πλέον να έχει ελευθερωθεί από τα δεσμά του σώματος και να τρέχει στα λιβάδια του Παραδείσου μαζί με τον Χριστό και τους αγγέλους» συμπλήρωσε, παρά τις επισημάνσεις μας πως ο Στήβεν Χόκινγκ απέρριπτε τόσο την ύπαρξη του Θεού, όσο και της μεταθανάτιας ζωής.

Από την πλευρά τους, πρόσωπα του στενού κύκλου του Στ. Χόκινγκ διέψευσαν τις φήμες πως ο εμβληματικός φυσικός αρχικά σκηνοθέτησε τον θάνατό του με σκοπό να ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας, για να αυτοκτονήσει στη συνέχεια αφότου διάβασε τις «ευχές» και τους αποχαιρετισμούς των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.