Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Έτοιμος να ηγηθεί των ερευνών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αναζήτηση εμβολίου για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 νιώθει σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως υπουργός Οικονομικών και γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ειδικός και σε ζητήματα επιδημιολογίας.

Ως πρώτο βήμα, ο 59χρονος πολιτικός και οικονομολόγος σχεδιάζει μια σειρά διαλέξεων για τη δομή του ιικού RNA θετικής πολικότητας αλλά και για τα πρωτεϊνικά πεπλομέρη που αποτελούν τις χαρακτηριστικές ακτίνες του κορονοϊού. Κατά τον Γ. Βαρουφάκη, ο τρόπος που προσκολλούνται οι πρωτεΐνες μας δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο για την παραγωγή εμβολίου, ένα γεγονός που η επιστημονική κοινότητα δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά.

«Οι πρωτεΐνες S προσκολλούνται στο μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2, οι Ε στο έλυτρο, οι Μ στη μεμβράνη και οι Ν στο πυρηνικό καψίδιο. Όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και μήνες, όμως οι συστημικοί επιδημιολόγοι κωφεύουν. Γιατί;» διερωτήθηκε μάλιστα στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης, μη διστάζοντας στη συνέχεια να εξαπολύσει επίθεση και στις δυτικές κυβερνήσεις, κατηγορώντας τις για ακραίο νεο-περιπτωσιολογισμό.

Μιλώντας στο «Κουλούρι», ο συγγραφέας των βιβλίων «Παγκόσμιος Μινώταυρος» και «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία» προέτρεψε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη την υποψηφιότητά του για τη θέση του Επικεφαλής Επιστήμονα ή έστω για μια θέση στην επιστημονική επιτροπή για την πανδημία COVID-19.

«Ο ΠΟΥ έχει απεγνωσμένα ανάγκη από λίγη δημιουργικότητα και εξάλλου όλοι ξέρουν πως ένας οικονομολόγος μπορεί εύκολα να γίνει ειδικός και σε πολλούς άλλους τομείς» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.