Ιουλιανά
Mainly clear
30°C
 

Υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο βίντεο της γέννησης του ο Daniel Day Lewis

85th-annual-academy-awards-press-20130224-212448-929Μπορεί ακόμη να μην έχει περάσει ούτε μήνας από την 85η απονομή των βραβείων Όσκαρ ωστόσο η πρώτη υποψηφιότητα για την τελετή του 2014 έγινε ήδη γνωστή.

Πρόκεται για τον συνήθη ύποπτο και θριαμβευτή της φετινής απονομής, Daniel Day Lewis, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για την ερμηνεία του στο βίντεο της γέννησής του. Η ασπρόμαυρη ταινία, παραγωγής 1957, θεωρείται φετινή κυκλοφορία αφού μόλις χθες ανέβηκε στο YouTube από τη θεία του 55χρονου ηθοποιού, Kristie Lewis. Εκτός από την υποψηφιότητα του Α' ανδρικού ρόλου, θεωρείται ήδη φαβορί και στις κατηγορίες της σκηνοθεσίας, της καλύτερης ταινίας, της φωτογραφίας και του μοντάζ.

Μιλώντας στο «Κουλούρι», μέλος της Ακαδημίας τόνισε: «Πολλοί μας κατηγορούν για μεροληψία ωστόσο κάνουν λάθος. Δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε μια τέτοια ερμηνεία. Το κλάμμα που βγαίνει τόσο φυσικά, η πρώτη αγκαλιά με τη μητέρα, το αίμα. O Daniel ήταν για ακόμη μια φορά συγκλονιστικός, του αξίζει ακόμη μια υποψηφιότητα». Ο Βρετανός ηθοποιός, έμεινε σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού» για 9 ολόκληρους μήνες στην κοιλιά της μητέρας του προκειμένου να μπει στο πετσί του ρόλου. Σε περίπτωση που κερδίσει θα πρόκεται για τον νεαρότερο σε ηλικία ηθοποιό που κερδίζει το βραβείο, αφού τη στιγμή που γυριζόταν η ταινία, ο Daniel Day Lewis βρισκόταν στη ζωή μόλις μερικά δευτερόλεπτα. «Από μικρός φαινόταν σε τι ηθοποίος θα εξελιχθεί», σχολίασε το μέλος της Ακαδημίας.

Οι πληροφορίες του «Κουλουριού» κάνουν λόγο για ύπαρξη πολλών βίντεο του ηθοποιού από την παιδική του ηλικία, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή της θείας του και θα ανέβουν στο YouTube σύντομα, γεγονός το οποίο έχει προβληματίσει την Ακαδημία. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των υποψήφιων ταινιών από 10 σε 50 προκειμένου να μπορέσουν να είναι περισσότερες ταινίες του Daniel Day Lewis υποψήφιες. Ήδη ακούγονται τα καλύτερα λόγια για το βίντεο με την πρώτη επίσκεψη του ηθοποιού στον οδοντογιατρό σε ηλικία 6 ετών καθώς για τη σπάνια ερμηνεία του στην βάφτιση του σε ηλικία μόλις 17 μηνών.

Ο Βρετανός μιλώντας στο «Κουλούρι» μέσω Skype δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, ενώ η τηλεδιάσκεψη αυτή θεωρείται επίσης μεγάλο φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ της επόμενης χρονιάς.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.