Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

Από το σύνδρομο Τουρέτ υποφέρει ο Θεόδωρος Πάγκαλος

77693-pagkalos-iiiΟ Θόδωρος Πάγκαλος έχει απασχολήσει πολλάκις την κοινή γνώμη με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και τις ακραίες αντιδράσεις του. Αποδεικνύεται ωστόσο πως υπεύθυνη για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του είναι μια πάθηση, γνωστή ως «σύνδρομο Τουρέτ».

Το σύνδρομο Τουρέτ είναι μια κληρονομική νευροψυχιατρική διαταραχή που ξεκινά από την παιδική ηλικία και χαρακτηρίζεται από πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. Το Τουρέτ κάποτε θεωρούνταν ένα σπάνιο και εξωτικό σύνδρομο, συσχετισμένο ως επί το πλείστον με την αναφώνηση αισχρών λέξεων ή κοινωνικά ακατάλληλων και υποτιμητικών παρατηρήσεων, ωστόσο αυτό το σύμπτωμα εμφανίζεται μόνο σε ένα μικρό αριθμό των πασχόντων.

Ο δρ. Ιάκωβος Μπιθικώτσης, ο οποίος ειδικεύεται στη θεραπεία των συμπτωμάτων του Τουρέτ, έχοντας μελετήσει εκατοντάδες χιλιάδες περιστατικά στην πολύχρονη καριέρα του, παρατηρούσε προσεκτικά εδώ και χρόνια τη συμπεριφορά του πρώην πολιτικού και είχε φτάσει στο ασφαλές συμπέρασμα πως επρόκειτο για μια από τις σπάνιες αυτές περιπτώσεις. Αποφάσισε λοιπόν να αρχίσει να τον παρακολουθεί και να καταγράφει τα ξεσπάσματα του με μια ειδική κρυφή κάμερα με σκοπό στη συνέχεια να προβάλει το υλικό στο 7ο ιατρικό συνέδριο για το σύνδρομο Τουρέτ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη στην Πάρο.

Το υλικό το οποίο έχει συγκεντρώσει ο διάσημος δόκτωρ περιλαμβάνει δεκάδες ξεσπάσματα του κυρίου Πάγκαλου με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς δημοσιογράφους, συναδέλφους του πολιτικούς, υπαλλήλους της Βουλής, περαστικούς, τα περιστέρια του εθνικού Κήπου, αδέσποτα σκυλιά αλλά και κατά του εαυτού του στον καθρέφτη της τουαλέτας του πολιτικού του γραφείου. Επίσης στην κατοχή του κυρίου Μπιθικώτση υπάρχουν έγγραφα με μειωτικά σχόλια του πρώην αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για αρκετούς πολιτικούς, την Τρόικα, την Παναγία, τη Μητέρα Τερέζα, βρέφη, κουτάβια και τον Σάκη Ρουβά.

Ο έγκριτος επιστήμονας προσπάθησε να ενημερώσει τον κύριο Πάγκαλο για την πάθηση του και να τον πείσει να ακολουθήσει την ειδική θεραπεία  και στη συνέχεια να δώσει το παρόν στο συνέδριο ωστόσο η αντίδραση του έμπειρου πολιτικού ήταν για ακόμη μια φορά ακραία. «Άρχισε να κουνάει έντονα το δεξί του φρύδι και το στόμα του και κατόπιν ξεκίνησε να με βρίζει με αισχρούς χαρακτηρισμούς. Ευτυχώς βιντεοσκόπησα και αυτή την αντίδραση η οποία αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι πάσχει από Τουρέτ», διηγείται χαρακτηριστικά ο κύριος Μπιθικώτσης στο «Κουλούρι».

Το «Κουλούρι»  επικοινώνησε με τον κύριο Πάγκαλο ο οποίος τόνισε οργισμένος: «Ποιός σας λέει αυτές τις βλακείες; Για ακόμη μια φορά δεν ξέρετε τί γράφετε, είστε χαζοί και επικίνδυνοι. Ποιό σοβαρό μέσο ονομάζεται Κουλούρι; Θα σας βρω και θα σας καταστρέψω. Άκου εκεί να πάσχω από Τουρέτ παλιό$#%%$@#$*&^$##$$$%&».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού» τέλος, στο συνέδριο της Πάρου αναμένεται να εξεταστούν και άλλες περιπτώσεις, με χαρακτηριστικότερες αυτές των Στέφανου Χίου, Βασίλη Τοροσίδη και Νίκου Αλέφαντου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.