Έχει πάρα πολύ χιόνι
Mostly cloudy
2°C
 

6.000 γιλέκα από την προσωπική του συλλογή θα αποστείλει άμεσα στο Παρίσι ο Γρηγόρης Ψαριανός

Αμείωτες συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες οι κινητοποιήσεις του κινήματος Κίτρινα Γιλέκα στο Παρίσι, με τους διαδηλωτές να βάλουν κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Μακρόν και την αστυνομία να προσπαθεί με βία να τους καταστείλει.

Το ραντεβού με τον κόσμο στους δρόμους ανανεώθηκε ήδη για το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο το πρόβλημα των διαδηλωτών είναι πως σιγά-σιγά εξαντλούνται τα αποθέματα γιλέκων. Οι Γάλλοι ωστόσο, φαίνεται πως βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο ενός Έλληνα πολιτικού και συγκεκριμένα σε αυτό του Γρηγόρη Ψαριανού.

Ο βουλευτής (ο οποίος την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ενδέχεται να έχει αλλάξει ήδη τρία κόμματα), εξέφρασε την στήριξή τους στις κινητοποιήσεις και δεσμεύτηκε πως θα αποστείλει στην γαλλική πρωτεύουσα 6.000 γιλέκα από την προσωπική του συλλογή, χειρονομία που συγκίνησε όλο τον πλανήτη, αφού όλοι γνωρίζουν την συναισθηματική αξία που έχουν για τον κ. Ψαριανό τα γιλέκα του.

Μάλιστα, το κίνημα δεσμεύτηκε πως θα τιμήσει τον Έλληνα πολιτικό, ζωγραφίζοντας την μορφή του σε πλακάτ και πανό και φωνάζοντάς το όνομά του, με τον ίδιο τον πρώην ραδιοφωνικό παραγωγό να τους προσκαλεί όταν με το καλό τελειώσουν οι κινητοποιήσεις για ένα χαλαρό ποτάκι σε γνωστό μπαρ της πλατείας Μαβίλη.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.