Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Ήδη κοιτάζει καχύποπτα τον Ιούδα ο Ιησούς Χριστός

cebaceb1cf84ceb1ceb3cf81ceb1cf86ceae10Λιγότερες από δυο εβδομάδες έχουν απομείνει για τον φετινό εορτασμό του Πάσχα κι όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Υιός του Θεού κι επίσημος απεσταλμένος του στη Γη ξεκίνησε να κοιτάζει καχύποπτα τον Ιούδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια, όταν ο εκ των μαθητών του Ιησού Χριστού αποφάσισε να προδώσει τον δάσκαλό του έναντι μόλις τριάντα αργυρίων. Η κίνηση αυτή του Ισκαριώτη ακολούθου του Μεσσία, δηλητηρίασε όπως είναι λογικό τη σχέση μεταξύ των δυο ανδρών, με τον Σωτήρα της ανθρωπότητας να χάνει έκτοτε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης προς τον μαθητή του.

Από τότε τα χρόνια πέρασαν και παρά τις αμοιβαίες προσπάθειες για επαναγεφύρωση της σχέσης των δυο υπεραιωνόβιων υπάρξεων, τα πάντα καταστρέφονται κάθε Πάσχα, με τον Ιούδα να μην μπορεί να κόψει με τίποτα την κακή συνήθεια της προδοσίας του δασκάλου του. «Κάθε χρόνο λέμε ότι επιτέλους τα βρήκαν και μόλις αφήσουμε τον Ιούδα για μερικά δευτερόλεπτα από τα μάτια μας, εκείνος ορμάει και δίνει το φιλί της προδοσίας στον Χριστό. Ακόμα κι ο ίδιος το έχει συνηθίσει τόσο που αν και αρχικά εκνευρίζεται, στο τέλος γελάει» περιγράφει μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Πέτρος, ένας από τους αγαπημένους μαθητές του Ιησού.

Φέτος ωστόσο, ο γιος του Παντοκράτορα εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στο αρνητικό σερί τόσων χιλιάδων χρόνων, εμποδίζοντας έστω και την τελευταία στιγμή την κίνηση του Ιούδα. «Φέτος έχει πεισμώσει, φαίνεται στα μάτια του. Από τότε που ήρθαμε στην Ιερουσαλήμ δεν αφήνει τον Ιούδα σε ησυχία, διαρκώς τον κοιτάζει όλο νόημα, ενώ κάθε φορά που ο Ιούδας βγάζει λεφτά για να πληρώσει τον ρωτάει που τα βρήκε. Έχει σφίξει ο κλοιός, να δω τι θα σκαρφιστεί φέτος», συμπληρώνει ο Πέτρος.

Το «Κουλούρι» θα συνεχίσει να καλύπτει την υπόθεση και θα σας ενημερώσει μόλις γνωρίζει αν η προδοσία του Ιησού και συνεπώς οι ακόλουθοι εορτασμοί του Πάσχα θα λάβουν και φέτος χώρα κανονικά.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.