Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Δέκα ημέρες χωρίς χρήση κοκαϊνης συμπλήρωσε τετράχρονο Τζακ Ράσελ

praline jack russellΜε ενδιαφέρον και αγωνία παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τη συγκινητική προσπάθεια που πραγματοποιεί ο Τζέσι, ένα 4χρονο Τζακ Ράσελ από την Τιχουάνα του Μεξικό, προκειμένου να απεξαρτηθεί από τη μάστιγα των ναρκωτικών και συγκεκριμένα από τη χρήση κοκαϊνης.

Όπως είναι γνωστό στους κύκλους των φιλόζωων σε ολόκληρο τον πλανήτη, όλα τα σκυλάκια της συγκεκριμένης ράτσας γεννιούνται με μια σπάνια πάθηση: τον εθισμό τους στην κοκαϊνη. Η ασθένειά αυτή έχει άμεση επίδραση και στη συμπεριφορά τους, αφού τα Τζακ Ράσελ είναι πάντοτε νευρικά, γεμάτα ενέργεια, υπερκινητικά και με τάση προς τις επιθετικές συμπεριφορές. Από κουτάβια αναζητούν μανιωδώς τη διέξοδο προς την μαγική για αυτά λευκή σκόνη και δεν την αποχωρίζονται μέχρι και την τελευταία τους ημέρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα πρώτα Τζακ Ράσελ είχαν καφέ γούνα, ωστόσο η χρόνια επαφή τους με την κοκαϊνη τα μετέτρεψε σταδιακά στο γνώριμο μας πλέον άσπρο τους χρώμα.

Ο γενναίος Τζέσι ωστόσο αποφάσισε να πάρει τη μοίρα στα πατουσάκια του και αφού δεν άντεχε άλλο να βλέπει το κακό που προξενούσε στους αγαπημένους του ανθρώπους, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, επισκέπτεται μια κλινική αποτοξίνωσης και τις τελευταίες δέκα ημέρες δεν έχει κάνει την παραμικρή χρήση της αγαπημένης του ουσίας. «Δεν είναι εύκολο να απαρνηθώ τα γονίδιά μου. Είναι σαν να πεις σε ένα μπόξερ να μην κουτουλάει σε τοίχους. Δίνω τη μάχη μου όμως και ήδη βλέπω αποτελέσματα», τονίζει το συμπαθές τετράποδο μιλώντας στο «Κουλούρι».

Εντυπωσιασμένα από την προσπάθεια του Τζέσι είναι και τα μέλη της οικογένειας του, με τον ιδιοκτήτη του Ιγνάσιο να παραδέχεται: «Δεν σας κρύβω πως αρχικά ανησυχήσαμε. Όταν την περασμένη Τρίτη έτρεξε μέσα στο σπίτι μόνο για έξι ώρες και αρκέστηκε σε μια τρίωρη βόλτα ήμασταν σίγουροι πως αρρώστησε. Χθες μάλιστα έκανε μόνο τέσσερις ώρες διάδρομο, με τον μικρό μου γιο να μην αντέχει την εικόνα και να ξεσπάει σε κλάμματα. Το γεγονός ωστόσο ότι έχει πάρει τέσσερα κιλά τις τελευταίες δέκα ημέρες μας κίνησε την περιέργεια και αποφασίσαμε να τον πάμε στον κτηνίατρο. Μετά τις αιματολογικές εξετάσεις μάθαμε όλη την αλήθεια. Τζέσι σε θαυμάζουμε».

Πλέον, ο Τζέσι ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και δηλώνει αποφασισμένος να μείνει μακριά από τους πειρασμούς. «Δεν είναι εύκολο να απαρνηθεί κανείς τον τρόπο ζωής ενός Τζακ Ράσελ. Ναρκωτικά, βόλτες, ξενύχτια, θηλυκά σκυλάκια, πλαστικές μπάλες, κοκκαλάκια. Αλλά αποφάσισα να κάνω την αρχή και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα σκυλιά το παράδειγμα μου», τονίζει ο τριχωτός φίλος μας γλείφοντας μηχανικά τη μύτη του, συνήθεια που του έμεινε από τις μαύρες ημέρες των ναρκωτικών.

Εμείς, να ευχηθούμε στον Τζέσι κάθε καλό και μακάρι να ξεπεράσει τον Γολγοθά που περνάει αλώβητος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.