Καλό χειμώνα
Mostly sunny
27°C
 

Οι Κόρε Ύδρο το αγαπημένο συγκρότημα του Κιμ Γιονγκ Ουν

naieinai-21IJqDf9.1368573029Μια αποκάλυψη-σοκ φέρνει στο φως νοτιοκορεάτικο μουσικό μπλογκ, σύμφωνα με το οποίο ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν είναι λάτρης της μουσικής του ελληνικού συγκροτήματος Κόρε Ύδρο.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του μπλογκ στο μεγάλο στρατηγό, ο 29χρονος ξεχωρίζει τους Κόρε Ύδρο σαν το αγαπημένο του μουσικό συγκρότημα όλων των εποχών. Ο συντάκτης του άρθρου μας πληροφορεί πως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο νεαρός ηγέτης περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του ακούγοντας τραγούδια του σχήματος από την Κέρκυρα, τα οποία μάλιστα ουκ ολίγες φορές «συλλαμβάνεται» να σιγοτραγουδάει. Η άγνοιά του μάλιστα για τους στίχους τον οδήγησε στο να προσλάβει ειδικό μεταφραστή, προκειμένου να του εξηγήσει το περιεχόμενο του κάθε κομματιού.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, παρ’ ότι δεν συνηθίζει να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός στην προσωπική του ζωή, φαίνεται πως συγκινείται από τη μελωδική ποίηση των Κόρε Ύδρο, σε σημείο που έχει επιβάλλει σε όλα τα σχολεία της χώρας να παίζουν τραγούδια του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Ο ενθουσιασμός του δεν σταματάει όμως εκεί. Σύμφωνα με το ιστολόγιο, οι κακές γλώσσες της Πιονγκγιάνγκ αποκαλύπτουν ότι έχει απαγορευθεί στον προσωπικό του οδηγό να παίζει οτιδήποτε άλλο μέσα στο όχημα με το οποίο μετακινείται ο Κιμ, ειδικά κατά τις εξόδους του τα Σαββατόβραδα. Τέλος, άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του δυνάστη αναφέρουν πως ο νεαρός αρχηγός κράτους συχνά αγναντεύει το πέλαγος προς τις ακτές της Νοτίου Κορέας από τον θάλαμο Πυρηνικού Ελέγχου της οικίας του, υπό τους ήχους της «Συμφιλίωσης», πρόσφατης επιτυχίας των Κόρε Ύδρο, ενώ η πρόσφατη άρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να τον συναντήσει τον έκανε να σιγοτραγουδάει διαρκώς τους στίχους «μα η απόρριψη το ξέρει πως δεν υπάρχει κακός, υπάρχει μόνο ένα χέρι που μας σβήνει τη νύχτα το φως».

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, σχετικά με το θέμα, βρίσκοντας δυστυχώς όλες τις πόρτες κλειστές. Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα βρίσκεται ινκόγκνιτο το Σάββατο στη συναυλία του συγκροτήματος στο Gagarin προκειμένου να απολαύσει για πρώτη φορά ζωντανά τα αγαπημένα του κομμάτια.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.