Καλό χειμώνα
Partly cloudy
27°C
 

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται το «Ρετιρέ»

toretireΜια απόφαση που αναμένεται να συνταράξει τα νερά της εγχώριας βιομηχανίας θεάματος πάρθηκε χτες από τη μεγάλη ελληνική εταιρεία παραγωγών Cosmos Ε.Π.Ε., η οποία ανακοίνωσε την κινηματογραφική μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς «Το Ρετιρέ».

Τα νέα έχουν ήδη προκαλέσει ενθουσιασμό ανάμεσα στους απανταχού φαν της σειράς, η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο κατά την διετία 1990-92 και στη συνέχεια καθιερώθηκε σε σειρά-ορόσημο της ελληνικής τηλεόρασης με τις συνεχόμενες επαναληπτικές μεταδόσεις της. Όπως σημειώνεται συχνά άλλωστε, πρόκειται για μια σειρά που άλλαξε τον παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη καθώς ακόμα και μεγάλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα διδάχτηκαν από αυτή.

Ήταν Παρασκευή 3 Ιουλίου του 1992 όταν ο εκλιπών πια σκηνοθέτης Γ. Δαλιανίδης, με μια απόφαση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αποφάσισε την διακοπή του «Ρετιρέ» μετά το δεύτερο κύκλο προκαλώντας απογοήτευση στο τηλεοπτικό κοινό και αφήνοντας πολλές εκκρεμότητες σχετικά με την πλοκή. Οι «Μικρομεσαίοι» που ακολούθησαν την επόμενη χρονιά, δεν μπόρεσαν να καλύψουν το κενό και έτσι όλοι πίστεψαν πως το ταξίδι έφθασε στο τέλος. Έπρεπε να περάσουν πάνω από 20 χρόνια, όμως επιτέλους οι προσευχές και τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων να δουν και πάλι την Κατερίνα Σοφιανού σε νέες περιπέτειες παίρνουν σάρκα και οστά.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση της ταινίας που αναμένεται  να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Δεκέμβρη του 2015 καθώς και πληροφορίες για το καστ της ταινίας παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό από την εταιρεία παραγωγής. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, όμως ήδη αναλυτές του χώρου μιλούν για μια ταινία που θα αλλάξει τον ελληνικό κινηματογράφο όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Σε επικοινωνία της με το «Κουλούρι» η ίδια η Κατερίνα Γιουλάκη αρκέστηκε να δηλώσει «Θα τα πούμε στις αίθουσες κύριοι, στις αίθουσες».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.