Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Στα σύνορα Μεξικού-Νέου Μεξικού μεταβαίνει άμεσα ο Μάθιου Νίμιτς

matthew-nime-thumb-largeΜπορεί οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος να οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους έπειτα από περισσότερες από δύο δεκαετίες, ωστόσο ο Μάθιου Νίμιτς δεν πρόκειται να επαναπαυτεί στις δάφνες αυτής της επιτυχίας, προετοιμάζοντας ήδη την επόμενη αποστολή του.

Έτσι, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ανακοίνωσε πώς θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στα σύνορα του Μεξικού με το Νέο Μεξικό, με σκοπό να μεσολαβήσει στις συνομιλίες των δύο πλευρών για την ονομασία της χώρας που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της μεξικανικής χερσονήσου, έπειτα από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ.

«Παρά την κόπωση και την ψυχική εξάντληση, θα μετατρέψω όσα έμαθα σε πολύτιμο καύσιμο και θα μεταλαμπαδεύσω την σοφία μου για την ειρηνική επίλυση ακόμη μιας διπλωματικής διαφοράς. Δεν χρειάζομαι ξεκούραση, παραμένω πάντοτε σε εγρήγορση και ήδη έχω προτείνω στους Μεξικανούς ονομασίες όπως Κάτω, Νότιο και Παλιό Μεξικό. Προχωράμε κρατώντας μικρό καλάθι», σχολίασε με ταπεινότητα ο 79χρονος διπλωμάτης.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί το ζήτημα και θα επανέλθει άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.