Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
10°C
 

«Μυστική» συναυλία έδωσε ο Γ. Παπανδρέου με την κιθάρα του στο Νταβός

ΝΤΑΒΟΣ, ΕΛΒΕΤΙΑ -- Μια συναυλία-έκπληξη, αυτό που στα αγγλικά αναφέρεται και ως «secret gig», επεφύλασσε στους παριστάμενους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ο Γιώργος Παπανδρέου με την κιθάρα του. Όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, η εμφάνιση του Έλληνα πρώην Πρωθυπουργού έγινε μετά το εναρκτήριο δείπνο του Φόρουμ, το οποίο εκκίνησε τις εργασίες του χθες το βράδυ.

Ήταν η στιγμή μετά το φαγητό, το οποίο περιελάμβανε ραγού βίσωνα και σεβίτσε νεογέννητου σολωμού της Αρκτικής, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ετοιμαζόταν να ανέβει στο βήμα για να απευθυνθεί στους εκαντοντάδες συνέδρους, μεταξύ αυτών αρχηγοί κρατών, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, τραπεζίτες, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι. Η κα Λαγκάρντ ανέβαινε τα σκαλιά όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου αναδύθηκε με την κιθάρα του στα χέρια από τη σκηνή και ξεκίνησε το δίωρο τραγούδι του προς το κοινό, συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή αλλά και πραγματικές εκδηλώσεις λατρείας εκ μέρους του γυναικείου πληθυσμού του συνεδρίου.

Οι θεματικές ενότητες των τραγουδιών του πρώην Πρωθυπουργού περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την οικονομική κρίση, το τραπεζικό σύστημα, την οικολογία, το μοντέρνο πένταθλο, τον έρωτα αλλά και το τρίπτυχο «drugs, sex & rock n roll». Ο κ. Παπανδρέου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα άνετος στο ρόλο του performer, διανθίζοντας την εμφάνιση του με προσωπικές εξομολογήσεις και ατάκες προς το κοινό στα διαλείμματα των τραγουδιών.

«Ήταν μια ιδέα των τελευταίων ημερών, ένα happening για να θυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια» δήλωσε μετά το τέλος της συναυλίας ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον απεσταλμένο του «Κουλουριού» στο Νταβός. «Θέλησα να κάνω ένα σχόλιο για την παγκόσμια οικονομία και ποιός είναι καλύτερος τρόπος από ένα τραγούδι για να πεις αυτό που αισθάνεσαι; Αλλά βασικά, θα το ομολογήσω, ήθελα να 'ρίξω' τις γυναίκες εδώ στο συνέδριο, όπως έκανα όταν ήμουν νέος. Χάρηκα πολύ που ακόμη τα κορίτσια μου πετούν τα σουτιέν τους όταν εμφανίζομαι με την κιθάρα μου» συμπλήρωσε ο Γ. Παπανδρέου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.