Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Partly sunny
24°C
 

Η πρώτη ανταπόκριση του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη αποκλειστικά στο «Κουλούρι»

Το «Κουλούρι», αφού σας ενημέρωσε πρώτο για τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο του άρθρο για την «Αυγή», στο οποίο περιγράφει την εμπειρία του.

«Επιτέλους είμαστε εδώ. Σε ολόκληρη την πτήση δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τον ενθουσιασμό μου και ξαναείδα ολόκληρη την τελευταία σεζόν του Sex And The City. Ζηλεύω το πως η Κάρι αντιμετωπίζει τον Big. Με τόση αυτοπεποίθηση, τόση σιγουριά. Όταν γίνω Πρωθυπουργός έτσι θέλω να αντιμετωπίσω κι εγώ τους εταίρους μας. Ευτυχώς που είχα γεμίσει το φλασκί μου με 'cosmo' γιατί όπως σωστά προέβλεψα δεν είχε στο αεροπλάνο. Τι βλάχοι Θεέ μου. Οι άλλοι τρεις κοιμόντουσαν του καλού καιρού αλλά εγώ δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Λένε πως μέσα σε ένα αεροπλάνο κάνεις την καλύτερη αυτοκριτική. Άραγε θα μπορέσω να εκπληρώσω τις προσδοκίες του ταξιδιού;

Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, «Plaza» το λένε νομίζω, είναι αρκετά καλό αλλά δεν έχει πισίνα. Μοιράζομαι ένα διπλό κρεβάτι με τον Στρατούλη, ο οποίος μουρμουρίζει στον ύπνο του, και στη Βραζιλία τα ίδια έκανε. Κάναμε γρήγορα ένα μπάνιο και πήρα τα παιδιά να πάμε για brunch στο «Pastis» ένα υπέροχο γαλλικό bistro που πήγαινε και η Κάρι τα κορίτσια. Μιλήσαμε για τα πάντα, ο Στρατούλης ήταν λιγάκι ντροπαλός ως συνήθως, τον ρωτούσαμε για τις σχέσεις του και κοκκίνιζε. Μετά το brunch πήγαμε για ψώνια στο «Century 21» και μετά για cupcakes στο «Magnolia Bakery».  Ζω ένα όνειρο, όλα είναι όπως στην ταινία, μόνο οι κουβέντες είναι διαφορετικές, ο Στρατούλης με τον Παπαδημούλη μιλούσαν 2 ώρες για την ΑΕΚ, έπληξα. Το απόγευμα μίλησα σε ένα Πανεπιστήμιο αλλά ήμουν μεθυσμένος από τα 'cosmo', δεν θυμάμαι τι τους είπα, lol.

Το βράδυ είχαμε αποφασίσει να γυρίσουμε όλα τα club. Μπήκαμε στο μετρό (σ.Α.Τ. έμαθα πως στην Αθήνα η απεργία συνεχίζεται, δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου) και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας. Δυστυχώς επειδή ήμασταν 4 άντρες και ο Στρατούλης ήταν πάλι ντυμένος με ένα γιλέκο, δεν καταφέραμε να μπούμε σε κανένα. Μόνο ο Λαφαζάνης μπήκε σε μερικά επειδή την έπεσε στις κοπέλες που ήταν στην υποδοχή. Αχ, κλασικός Παναγιώτης, τον ζηλεύω μερικές φορές. Οι υπόλοιποι γυρίσαμε στο ξενοδοχείο.

Αποφάσισα να γυρίσω με τα πόδια, παρέα με τις σκέψεις μου. Δεν είχα ιδέα πως να γυρίσω κι έτσι έκανα 4,5 ώρες να το βρω ενώ ένας άστεγος μου έκλεψε το πορτοφόλι αλλά κατάφερα να σκεφτώ πολλά. Μόλις γυρίσω στην Ελλάδα θα είμαι πιο δυναμικός, θα αντιμετωπίσω τα φαντάσματα του παρελθόντος. Λένε πως στην αγάπη και τον πόλεμο όλα επιτρέπονται και το μνημόνιο είναι μια μορφή πολέμου που μόνο η αγάπη μπορεί να κερδίσει. Καθώς έτρωγα ένα cupcake και έγραφα αυτό το κείμενο στο laptop μου, μια σκέψη καρφώθηκε στο μυαλό μου. Ζήσε τη στιγμή και όλα συμβαίνουν για ένα λόγο. Κουφάλες ερχόμαστε. Καληνύχτα.

Αλέξης»


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.