Τζιτζίκια
Sunny
32°C
 

Γεγονός ο πρώτος γκέι γάμος στον Παράδεισο

Ιστορικές στιγμές, καθώς ο γάμος ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους στoν Παράδεισο αναγνωρίζεται και επίσημα από σήμερα.

Το πρώτο ζευγάρι που παντρεύεται στον Παράδεισο είναι ο Karl Steiger από το Βερολίνο και ο Mohammed Abd Al-Rashid από την έρημο της Βυρηττού, οι οποίοι είναι μαζί 338 ολόκληρα χρόνια. Ειδικότερα, το ζευγάρι αντάλλαξε τους όρκους του μπροστά από τις πύλες του Αγίου Πέτρου.

Το ζευγάρι ενώνεται με τα δεσμά του γάμου την ίδια ακριβώς μέρα που ο γάμος μεταξύ των ομοφυλοφίλων θεσπίζεται νομικά, μόλις σήμερα δηλαδή. Προηγουμένως, από το 2018, τα γκέι ζευγάρια είχαν μόνο τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύμφωνο συμβίωσης.

Η θέσπιση του σύμφωνου συμβίωσης ήταν μία δύσκολη περίπτωση, διότι χρειάστηκε να συμβιβαστούν οι υποστηρικτές των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών με τις συντηρητικές απόψεις δύο μεγάλων κομμάτων: των Ασωμάτων και των Κυριοτήτων.

Μερικά Χερουβείμ υποστήριζαν μέχρι και σήμερα, ότι τα γκέι ζευγάρια δεν μπορούν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Παρά τους διαξιφισμούς και τις έντονες αντιδράσεις, στις 24 Απριλίου ο ίδιος ο Θεός επικύρωσε το γεγονός πως ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι συμβατός με το «νόμο του Θεού».

Έκτοτε τόσο το σύμφωνο συμβίωσης όσο και ο γάμος είναι αναμφισβήτητα μία καθόλα νόμιμη πράξη ένωσης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους ή αγγέλους του ίδιου φύλου ή χωρίς φύλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο γάμος προσφέρει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια του παραδείσου ακριβώς τις ίδιες φορολογικές ελαφρύνσεις και ίδια δικαιώματα υιοθεσίας με τα ετεροφυλόφιλα ή τα άφυλα ζευγάρια.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.