Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Δικό τους πολιτικό κόμμα σκέφτονται να κάνουν οι οπαδοί της καραντίνας

Η επερχόμενη χαλάρωση της καραντίνας στις αρχές Μαΐου φαίνεται ότι πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Κουλουριού », οι οπαδοί της καραντίνας σκέφτονται να δημιουργήσουν πολιτικό κόμμα με τον προσωρινό τίτλο «Πανελλήνιο Κίνημα Καραντινάκηδων».

Ένα από τα ηγετικά στελέχη του κινήματος, ο Χρήστος Δεβγένης, εισοδηματίας στο επάγγελμα, δήλωσε αποκλειστικά στο «Κουλούρι»: «Αρχικά και εμείς ήμασταν αρνητικοί, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι η καραντίνα είναι ένα ευεργετικό μέτρο που θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί πολύ νωρίτερα. Για παράδειγμα, ένας συναγωνιστής κατάφερε να τελειώσει το μυθιστόρημα που είχε ξεκινήσει να γράφει όταν ήταν φοιτητής το 1998».

Τα αιτήματα του κόμματος θα περιλαμβάνουν την καθιέρωση επετειακής καραντίνας κάθε Μάρτιο και Απρίλιο, τη θέσπιση επιδόματος Netflix και τη μόνιμη απαγόρευση διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατόβραδα για τους κατοίκους του Μπουρναζίου. Όπως αναφέρουν πηγές, κρυφές δημοσκοπήσεις ήδη δείχνουν το νέο κόμμα να έχει απήχηση σε περίπου 10% με 15% του εκλογικού σώματος.

Η κίνηση, σύμφωνα με πηγές του «Κουλουριού», έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία έχει αναθέσει στη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος τη χάραξη αντίστοιχων πολιτικών που θα αναχαιτίσουν τις διαρροές στο ΠΚΚ. Ο εκπρόσωπος της νεολαίας, Σταμάτης Κλεισούρας, 51 ετών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «To κοιτάμε. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κληρονομιά της καραντίνας ανήκει σε όλους μας. Όλοι θέλουμε μια μικρή καραντίνα κάθε τόσο».

Σύντομα αναμένονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από τα υπόλοιπα κόμματα και φυσικά το «Κουλούρι» θα σας ενημερώνει για κάθε νέα εξέλιξη.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.