Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
10°C
 

Παγκόσμια ανησυχία: Καλούν σε απαγόρευση του Squid Game μπροστά στον κίνδυνο να γίνουν μόδα οι πράσινες φόρμες

Ολοένα και πληθαίνουν οι εκκλήσεις προς τους γονείς παγκοσμίως να «παραμείνουν σε εγρήγορση, μετά από αναφορές για παιδιά και νέους που αντιγράφουν όσα βλέπουν στη νέα σειρά του Netflix Squid Game, που προορίζεται για θεατές άνω των 15 ετών», ενώ δεν είναι και λίγες οι χώρες που απαγορεύουν εξολοκλήρου τη σειρά σε όλες τις ηλικίες.

Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», δεν έχει να κάνει με τις σκηνές βίας και τα επικίνδυνα παιχνίδια που εκτυλίσσονται στη σειρά, αλλά με τις πράσινες φόρμες πάνω-κάτω που φοράνε οι πρωταγωνιστές, και που οι ειδικοί φοβούνται πως η δημοφιλία της σειράς ίσως φέρει την παγκόσμια εξάπλωσή τους.

«Όλοι είδαμε πως ό,τι κακό ξεκινάει στην Ασία, δυστυχώς φτάνει γρήγορα στον υπόλοιπο πλανήτη και μετά τρέχουμε. Αντέξαμε μια πανδημία, δεν μας παίρνει να αντέξουμε και εκατομμύρια κόσμου ντυμένου με πράσινες φόρμες πάνω-κάτω. Ας το προλάβουμε πριν να είναι αργά», σχολίαζε πηγή του ΟΗΕ, δίχως να μπορεί να κρύψει την ανησυχία του.

Προς το παρόν, η σκέψη να απαγορευτεί η πώληση της φόρμας βρίσκεται υπό επεξεργασία, με το «Κουλούρι» να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να επανέρχεται για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.