Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Startup συμπλήρωσε δέκα χρόνια σε θερμοκοιτίδα

Η εντυπωσιακή ιστορία της ελληνικής startup «Yugio» που έκλεισε πρόσφατα μια δεκαετία μέσα σε θερμοκοιτίδα μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην τελευταία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τα μέλη του.

Η νεοφυής επιχείρηση «γεννήθηκε» τον Σεπτέμβριο του 2011 και αμέσως μπήκε στο εκκολαπτήριο προκειμένου να έχει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί σωστά και με ασφάλεια. Έκτοτε παραμένει εκεί χωρίς διακοπή, καθώς δεν έχει φτάσει το «ειδικό βάρος» που απαιτείται για να βγει από τη θερμοκοιτίδα αλλά και ούτε έχει σταματήσει τη δραστηριοποίησή της στον χώρο του τροφίμου.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη του επιμελητηρίου, πρόκειται για αξιοπερίεργη περίπτωση καθώς κατά μέσο όσο οι startups έχουν περίοδο επώασης από 18 έως 24 μήνες και ύστερα είτε βγαίνουν στην αγορά είτε «καταλήγουν». Κανείς δεν πίστευε ότι μια επιχείρηση μπορεί να επιζήσει για δέκα ολόκληρα χρόνια σε θερμοκοιτίδα και να παραμένει πλήρως λειτουργική, σε κανονικό μέγεθος για την ηλικία της και χωρίς κάποια μακροχρόνια δυσπλασία.

«Η επιστήμη έχει προοδεύσει τόσο ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει σε κάθε startup μια κανονική ζωή για πολλά χρόνια, μέσα σε περιβάλλον θερμοκοιτίδας», τονίζουν, «προσφέροντας χαρά και ελπίδα σε εκατοντάδες ιδρυτές και CEO».

Από την πλευρά τους, οι ιδρυτές της Yugio, 35άρηδες πλέον Μιχάλης και Λευτέρης από την Άνω Πεύκη Αττικής δηλώνουν ευχαριστημένοι μεν από την ασφάλεια που τους παρέχεται, όμως θα ήθελαν πολύ να βγουν καθώς η ζέστη είναι αφόρητη και το έντονο φως τους προκαλεί οφθαλμολογικά προβλήματα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.