Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Όταν χιονίζει δεν είναι ωραίο να μένουν άνθρωποι αποκλεισμένοι στους δρόμους

Με μεγάλη μου λύπη, τολμώ να πω σήμερα μερικές δυσάρεστες αλήθειες που θα ενοχλήσουν. Όταν κάνει κρύο χιονίζει κι όταν χιονίζει και το στρώνει, οι μετακινήσεις γίνονται δύσκολες.

Πρέπει λοιπόν, ο κρατικός μηχανισμός να είναι προετοιμασμένος καλύτερα. Δεν είναι όμορφο όταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες, να εγκλωβίζονται αυτοκίνητα και οδηγοί στην παγωνιά. Για κανέναν δεν είναι ευχάριστο να μένει τόσες ώρες στο κρύο, μακριά από το σπίτι του.

Δεν ανέλαβα την προεδρία του ΚΙΝΑΛ για να λέω τα εύκολα, αλλά για τα δύσκολα και τα αντισυμβατικά, τα ρηξικεύλευθα. Σκέφτομαι έξω από το κουτί και θα προτείνω πράγματα που δεν έχει συνηθίσει να ακούει ο Έλληνας.

Ε λοιπόν, όταν χιονίζει, οι δρόμοι πρέπει να μένουν ανοιχτοί και οι συγκοινωνίες να λειτουργούν. Καλό θα ήταν επίσης να μην πέφτει το ρεύμα. Προβλέπω ότι τώρα με τον ήλιο, τα χιόνια θα λιώσουν και τότε θα είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε όλα.

Και μην ξεχνάτε, όταν το χιόνι είναι κίτρινο, δεν το τρώμε κι όταν γλιστράει και έχει γίνει πάγος, δεν περπατάμε πάνω γιατί μπορεί να πέσουμε. Αλήθειες δύσκολες που δεν τολμάνε να πούνε πολλοί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.