Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

Θα 'θελα να 'μαι διαστημάνθρωπος, να επιπλέω στο κενό

Πόσο θα 'θελα να μην είμαι εδώ, να 'μαι διαστημάνθρωπος στο τσίγκινο αστρόπλοιο μου, να επιπλέω στο σκοτάδι πάνω ψηλά μακριά από τον κόσμο, να βλέπω το μπλε της Γης από εκεί πάνω.

Κουράστηκα, σας σιχάθηκα όλους, δεν παίρνετε από λόγια, τσάμπα κάθομαι και σας μιλάω αλλά και που τα λέω, μόνος μου τα λέω μόνος μου τα ακούω. Ποιος Κασσελάκης και ποιος Τάιλερ, δεν ξέρω γιατί κάθομαι και ασχολούμαι. Κάνατε ήρωα μέχρι και τον Τζουμάκα.

Θα ΄θελα να 'μουν αστέρας νετρονίων, να εκραγώ για μια φορά. Ένας ταξιδιώτης του χωροχρόνου, να αιωρούμαι στο κενό και να κοιτάω αν τα αστέρια δείχνουν διαφορετικά απ' ότι έδειχναν χτες. Από μικρός το ονειρευόμουν αυτό, προτού μετακομίσω καν στην Ελλάδα και πολύ πριν υπάρξει έστω ως ιδέα ο ΣΥΡΙΖΑ, από όταν πήγαινα γυμνάσιο στο St Paul αλλά και πιο μετά, φοιτητής στην Οξφόρδη.

Να ξέρει το διαστημόπλοιο πού να πάει κι εγώ να κάθομαι ακίνητος 1000 χιλιόμετρα πάνω από τη Σελήνη, να με καλούν από τη Γη και να μην το σηκώνω.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω πια, ούτε έχω και καμία όρεξη να ασχοληθώ. Θα 'θελα να 'μουν εξωγήινος στο σπίτι μου πίσω από τον Ήλιο, κάπου που να μην ακούω τον Πολάκη και να μην βλέπω τον Παππά.

Elon Musk πάρε με μαζί σου στον Άρη, είμαι έτοιμος. Vámonos!


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.