Καλό χειμώνα
Mostly sunny
28°C
 

Αποφάσισα να πίνω νερό με ρητινούχο τσιμεντοκονίαμα για μία εβδομάδα και να τα αποτελέσματα

Διαβάζω κατά καιρούς για διάφορα ευεργετικά για οργανισμό ροφήματα όλων των ειδών, μα ένα είναι το «ιερό δισκοπότηρο» που προσφέρει αμέτρητα οφέλη και απομακρύνει τις τοξίνες περισσότερο απ' όλα: το νερό με ρητινούχο τσιμεντοκονίαμα.

Έτσι, αποφάσισα να πίνω ένα ποτήρι το πρωί για μία εβδομάδα ώστε να μελετήσω την επίδραση που θα έχει στο σώμα και τον οργανισμό μου. Έβραζα μια κούπα νερό, το άφηνα λίγα λεπτά να πέσει κάπως η θερμοκρασία του μετά ανακάτευα μια κουταλιά τσιμεντοκονίαμα και το έπινα μονορούφι. Ιδού τα αποτελέσματα:

Ημέρα 1

Η ρητίνη από το τσιμεντοκονίαμα αφήνει μια χαρακτηριστική επίγευση που μου πήρε λίγες ώρες να συνηθίσω. Ωστόσο, ένιωσα καλύτερη στεγανοποίηση από την πρώτη στιγμή με αποτέλεσμα να πιω περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ημέρα 2

Το δεύτερο πρωί έριξα και λίγα ρινίσματα χαλκού στο ρόφημά μου για να το κάνω πιο εύπεπτο και να βελτιώσω λίγο τη γεύση. Το πρωινό μου ήταν μια μπανάνα και ένα μπολ κουάκερ που βρήκα ότι ταιριάζει υπέροχα με το τσιμεντοκονίαμα. Και πάλι ένιωσα καλύτερη ενυδάτωση και ήπια πολύ νερό όλη τη μέρα, ενώ το μεσημέρι έφαγα κανονικό γεύμα για πρώτη φορά μετά από 36 ώρες.

Ημέρα 3

Πλέον είχα συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα πίνω επισκευαστικό, ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα όλη τη βδομάδα. Δεν το περίμενα με ανυπομονησία όμως δεν ήταν και καταναγκαστικό έργο, είχε γίνει μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας.

Ο αναστολέας διάβρωσης είχε αρχίσει να λειτουργεί, ένιωθα μικρότερη οξείδωση στο στομάχι και κάτι μέσα μου έλεγε ότι γίνεται σιγά-σιγά δουλειά στην αποκατάσταση των βλαβών και των ρηγματώσεων του οργανισμού μου που προκαλούνται από ατελή χύτευση. Ήδη είχα καλύτερη πρόσφυση μέσα στη μέρα.

Ημέρα 4

Ξύπνησα με μια μικρή καούρα οπότε ήπια τη μισή ποσότητα το πρωί και την άλλη μισή μετά το δεκατιανό. Ένιωθα όμως μεγάλη χαλάρωση στους μύες του στομάχου, αντοχή στην υγρασία και άριστη κυκλοφορία του αίματος, από τα αυτιά μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών όλα έκαιγαν και έσφυζαν από ενέργεια.

Ημέρα 5

Το πρωί της 5ης ημέρας το τελετουργικό ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ πλέον τις μέρες μου χωρίς τσιμεντοκονίαμα. Ένιωθα τις βλαβερές ουσίες και τις τοξίνες να ρέουν και να φεύγουν από το σώμα μου και η λειτουργία του γαστρεντερικού μου συστήματος ήταν άψογη.

Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι ακόμα και το ένα ποτήρι νερό με ρητινούχο τσιμεντοκονίαμα για 5 ημέρες μου προσέφερε σημαντικά οφέλη και το συνήθισα αρκετά γρήγορα. Το Σαββατοκύριακο το σταμάτησα αλλά πολύ πιθανόν να το ξαναρχίσω στο μέλλον, εκτός κι αν αντιμετωπίσω παρενέργειες οπότε και θα το σταματήσω ξανά.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.