Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Evian στην Ελλάδα από το Κολλέγιο Αθηνών

Το Κολλέγιο Αθηνών, στο πλαίσιο του δικού του Αφιερώματος «1821-2021: 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης» φιλοξενεί την έκθεση «100 χρόνια Evian στην Ελλάδα: Ένα Σύμβολο - Ένα Νερό», συμμετέχοντας με σειρά εκθεμάτων από τη δική του ιστορία με το νερό.

Το κομμάτι του αφιερώματος που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι οι ξεναγήσεις στο σύστημα ψυκτών του Κολλεγίου το οποίο διοχετεύει Evian από κεντρική δεξαμενή  σε πάνω από 40 ψύκτες ανά το «κάμπους» του ιστορικού σχολείου.  Το σύστημα αυτό χρονολογείται από το 1956, πριν εμφιαλωθεί η πρώτη φιάλη PVC το 1969. ‌‌

Η έκθεση παρουσιάζει το πολυτελές νερό ως πηγή έμπνευσης στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design. Πρόκειται για ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία με επίκεντρο το εικαστικό ενδιαφέρον της αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει μια πολυτελής ζωή.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως το 1789, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, ο Μαρκήσιος του Lessert έπινε νερό από την πηγή Sainte Catherine κοντά στο Évian-les-Bains, στη νότια όχθη της λίμνης της Γενεύης. Ο μαρκήσιος, ο οποίος υποτίθεται ότι υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά και το ήπαρ, ισχυρίστηκε ότι το νερό από την πηγή θεραπεύει τις ασθένειές του.

Η έκθεση-αφιέρωμα θα τρέξει μέχρι το τέλος Απριλίου, οπότε και προγραμματίζεται τελετή λήξης με φαντασμαγορική φωταγώγηση του Μπενακείου Διδακτηρίου και τη δημιουργία τεχνητού πίδακα που θα εκτοξεύει Evian στον αέρα σε ύψος 15 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκθεση-αφιέρωμα του χρόνου από τη Σχολή Μωραΐτη με θέμα κάποιο άλλο πολυτελές νερό θεωρείται βέβαιη.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.