Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Δεν υπάρχει αποτυχία στην πολιτική

Διαβάζω πολλούς να μιλάνε για αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όπως λέγανε και το 2019. Εσείς παίρνετε κάθε χρόνο προαγωγή στη δουλειά σας; Οπότε, αφού δεν παίρνετε, είναι κάθε χρονιά σας αποτυχημένη;

Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δε θέλω να το κάνω προσωπικό με εσάς μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέβηκε σε 8 εκλογές και κέρδισε τις 3. Τις άλλες 5 απέτυχε; Αυτό μου λέτε; Σας ρωτάω. Δεν υπάρχει αποτυχία στην πολιτική. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτή είναι η πολιτική Δε νικάς πάντα. Φέτος νίκησε κάποιος άλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε στις επόμενες εκλογές και να γίνουμε κυβέρνηση. Δεν είχαμε γίνει ποτέ κυβέρνηση μέχρι το 2015 σε 11 χρόνια ιστορίας. Ήταν 11 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Γίναμε μία φορά κυβέρνηση, ελπίζω να γίνουμε άλλη μία. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό, αλλά θυμάμαι ότι και το 2019 λέγατε τα ίδια.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.