Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Για ξυπνητήρι θα μπορεί να χρησιμοποιείται το 112

Μια νέα χρήση θα υποστηρίξει το επόμενο διάστημα η Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που διαμοιράστηκε στους πολιτικούς συντάκτες μέσω γραπτού μηνύματος από το 112.

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση, το 112 αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα θα μπορεί, χωρίς χρέωση, να χρησιμοποιείται και ως ξυπνητήρι. Όποιος πολίτης το επιθυμεί, αρκεί να στείλει ένα SMS στο 112 για να δηλώσει τις ημέρες και ώρες που πρέπει να ξυπνάει και το 112 θα αποστέλλει τη σχετική ειδοποίηση εκείνη την ώρα και ανά ένα λεπτό για τα επόμενα δέκα λεπτά.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η σύλληψη της ιδέας ανήκει στον Υπουργείο Υγείας, Βασίλη Κικίλια όταν μία μέρα τον πήρε ο ύπνος και άργησε να πάει σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου. «Τι το έχουμε το 112, δεν το βάζουμε να ξυπνάει και το πρωί» είπε αστειευόμενος ο υπουργός καθώς έμπαινε στην αίθουσα, προκαλώντας, μετά τους σχετικούς γέλωτες, σπινθήρες στο βλέμμα των υπολοίπων υπουργών.

Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον 24χρονο Ανέστη, φοιτητή του Μαθηματικού Αθηνών στο 6ο έτος, ο οποίος δυσκολεύεται πολύ αυτόν τον καιρό να ξυπνήσει νωρίς για να δώσει μάθημα στην εξεταστική. «Έχω δοκιμάσει παλιό ξυπνητήρι με καμπανάκια, το ίδιο ξυπνητήρι μέσα σε κατσαρόλα με μαχαιροπήρουνα, τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη, ηχογραφημένο κομπρεσέρ, δεν λειτουργεί τίποτα, όμως το 112 δεν γίνεται να μην δουλέψει» δήλωσε όλο χαρά σε συμφοιτητές του ο Ανέστης.

Στον αντίποδα, επιφυλακτική στάση στο άκουσμα της είδησης κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση, με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να στείλει τέτοιο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και σε καμία περίπτωση στον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος κοιμάται από το 2015.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.