Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

Απεργία πείνας μέσα στο σκάφος του ξεκίνησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

0Με έναν πολύ δυναμικό τρόπο ξεκίνησε τη θητεία του ως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη σχετικά με τον άδικο πόλεμο που δέχονται οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Υπουργός πρότεινε την αλλαγή της φορολογίας ώστε οι μαρίνες της χώρας να προσελκύσουν ξανά τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι σταδιακά απομάκρυναν τα πολυτελή τους γιωτ λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων τελών. Ο κύριος Βαρβιτσιώτης μάλιστα κατήγγειλε λαϊκισμό εναντίον των «σκαφάτων», όπως χαρακτηριστικά τους ονόμασε, τονίζοντας πως ως ιδιοκτήτης σκάφους και ο ίδιος, γνωρίζει καλά τη σημαντικότητα του ζητήματος.

Βλέποντας ωστόσο πως το αίτημα του όχι μόνο έπεσε στο κενό, αντίθετα έγινε δεκτό και με ειρωνεία, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση προκειμένου να πείσει τους πάντες για την αναγκαιότητα υιοθέτησης της πρότασης του. Έτσι, από το Σάββατο το μεσημέρι, ο Υπουργός έχει κλειδωθεί σε μια από τις 12 θαλαμηγούς του, το «γαλάζιο τιμωρό», όπου φορώντας μονάχα ένα σωσίβιο και ένα καπέλο καπετάνιου, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας μέχρι να μειωθεί η φορολογία προς τους ιδιοκτήτες σκαφών. Μοναδική του συντροφιά, τα τεύχη του περιοδικού «Εφοπλιστής», μερικά πούρα καθώς και όλοι οι κύκλοι επεισοδίων της σειράς «Η Δυναστεία».

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον απεργό πείνας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μας τόνισε: «Ο ρατσισμός απέναντι στους σκαφάτους είναι κατάπτυστος και κατακριτέος. Γνωρίζετε πόσο κόπο απαιτεί η συντήρηση ενός σκάφους και τι θυσίες χρειάζονται για να μπορούμε το καλοκαίρι να πάμε μερικές κρουαζιέρες στα νησιά; Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ και καλώ όλους τους σκαφάτους να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου μέχρι και ο τελευταίος Έλληνας πειστεί πως είμαστε θύματα».

Τέλος, ο σύλλογος σκαφάτων Ελλάδος, ύστερα από συνάντηση που είχε χθες στο γκολφ της Γλυφάδας, αποφάσισε να διοργανώσει πορεία διαμαρτυρίας στη Μύκονο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει πρώτους για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.