Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Υπάρχει τελικά και «δεν μπορώ» εκτός από «δεν θέλω», σύμφωνα με έρευνες ειδικών

1058109292_No20we20cant20ChangeCongress_2GOPsNoWeCant491_answer_1_xlargeΣτην αποκάλυψη πως η φράση «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω» δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά προχώρησε η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Μπρυζ.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου προχώρησαν σε μια σειρά από πειράματα, τα οποία απέδειξαν πως υπάρχουν πράγματι περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι θέλουν ωστόσο δεν μπορούν. Συγκεκριμένα, η έρευνα ζήτησε από μερικά 3χρονα παιδάκια να λύσουν διαφορικές εξισώσεις. Τα παιδιά, παρά το γεγονός πως είχαν όλη την καλή διάθεση, απέτυχαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε κλάμματα. Στη συνέχεια ζητήθηκε από μερικές γυναίκες να αναλύσουν τι είναι το οφ-σάιντ. Οι γυναίκες δέχτηκαν με χαρά, ωστόσο στην πράξη κάτι τέτοιο αποδείχτηκε αδύνατο. Τέλος, ζητήθηκε από οπαδούς της ΑΕΚ να κάνουν μια αισιόδοξη δήλωση, ωστόσο παρά την θέληση τους, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την πρόκληση.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με την υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος, ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Μαριλίζα Λαμπράκη, η οποία τόνισε: «Οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Υπάρχουν πράγματι περιπτώσεις όπου κάποιος απλά δεν μπορεί ενώ θέλει, ενώ αν και είναι νωρίς να μιλήσουμε με σιγουριά, δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο κάποιος ούτε να μπορεί αλλά ούτε και να θέλει».

Το «Κουλούρι» θέλει να παρακολουθήσει από κοντά το θέμα και να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις και αν μπορέσει θα το πράξει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.