Δεν ξέρεις τι να φορέσεις
Mostly sunny
20°C
 

Ακόμη 10.000 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σε υψίπεδο της Βοιωτίας

dimotikoi_symvouloiΣυγκλονιστικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα από το πρωί στο μέτωπο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, καθώς μετά από μαρτυρίες βοσκών της περιοχής η αστυνομία οδηγήθηκε στην ανακάλυψη ακόμη 10 χιλιάδων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων σε υψίπεδο της ανατολικής Βοιωτίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τανάγρα.

Οι επίδοξοι σύμβουλοι δημοτικών αρχών βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε πολύ μικρή έκταση, γεγονός που σύμφωνα με τις αρχές συνιστά ένδειξη ότι κάποιος ίσως να τους τοποθέτησε εκεί. Στην πρώτη τους επαφή με τους αστυνομικούς εμφανίστηκαν εντελώς αποπροσανατολισμένοι, με περιορισμένη αίσθηση του χώρου και του χρόνου και με έντονα συμπτώματα αμνησίας.

«Βάδιζαν σε κύκλους ο ένας γύρω από τον άλλον, στην πλειοψηφία τους ντυμένοι με τα χρώματα του συνδυασμού με τον οποίο κατέβαιναν ως υποψήφιοι. Στο έδαφος υπήρχαν πεταμένα αμέτρητα διαφημιστικά φυλλάδια για τις εκλογές» δηλώνει στο «Κουλούρι» ο Γιώτης, ένας εκ των οργάνων της τάξης που έφθασαν στο σημείο από το αστυνομικό τμήμα Τανάγρας. «Δεν είχαν καμία μνήμη σχετικά με το πώς βρέθηκαν εκεί, μάλιστα πολλοί δεν θυμούνταν καν ποιοί είναι, το όνομά τους και την ηλικία τους, παρά μόνο ότι ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Μας ρωτούσαν με αγωνία τι ημερομηνία έχουμε και εάν έχουν γίνει οι εκλογές και τις έχασαν» αναφέρει ο 23χρονος αστυνομικός, ο οποίος δείχνει να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ.

Στην περιοχή δεν υπήρχε καμία ένδειξη πάλης ή αντίστασης από μέρους των υποψηφίων, με τις συνθήκες της διαφαινόμενης απαγωγής των φερέλπιδων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης να καλύπτονται από πυκνό πέπλο μυστηρίου.

Για τις αρχές, το πρώτο μέλημα είναι η ασφαλής μεταφορά των απαχθέντων πίσω στους δήμους τους, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν δίχως άλλα απρόοπτα τον προεκλογικό τους αγώνα. Στο πεδίο των ερευνών τον λόγο έχει πλέον η Αντιτρομοκρατική, η οποία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

«Τα ερωτήματα γύρω από αυτή την σκοτεινή υπόθεση είναι πολλά και γίνονται ακόμη περισσότερα ώρα με την ώρα. Ίσως όμως το πιο περίεργο της ιστορίας να είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί σε τι χρησιμεύει ένας δημοτικός σύμβουλος» σημείωσε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.