Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και πήραν το κινητό για μην στείλει η Κυβέρνηση μήνυμα στους ανεμβολίαστους από προχτές το βράδυ

Τελευταία στιγμή δεν «έφυγε» SMS σε περίπου 450.000 ανεμβολίαστους πολίτες το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, καθώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και πήραν το κυβερνητικό κινητό τηλέφωνο προκειμένου να μην ειπωθεί κάτι για το οποίο η Κυβέρνηση ενδεχομένως να μετάνιωνε μετά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλα συνέβησαν σε πάρτι για το Χάλογουιν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το αλκοόλ έρεε άφθονο και οι συζητήσεις περί εμβολιασμών και ανεμβολίαστων έδιναν και έπαιρναν, ξυπνώντας πρόσφατες μνήμες. Δεν ήθελε και πολύ να βγει στην «κυκλοφορία» η τηλεφωνική συσκευή με πρόσβαση στα τηλεφωνικά δεδομένα από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και τα στελέχη της κυβέρνησης να συντάξουν ένα μακρύ, σπαρακτικό μήνυμα υπέρ της καμπάνιας εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Το βαθιά προσωπικό μήνυμα «σεντόνι» ξεκινούσε σε τρυφερό τόνο, συνάμα οικείο και φιλικό, συνέχιζε με παρακαλετά και επίκληση στο συναίσθημα και κατέληγε σε ευθεία επίθεση στον αναγνώστη, με προσβολές ώστε να τον ή την κάνουν να νιώσει άσχημα. «Έλα να ξαναρχίσουμε από την αρχή, πάρε με τηλέφωνο να κλείσουμε ραντεβού» κατέληγε το μήνυμα, με μια ευθεία πρόσκληση και αγνοώντας τον οφθαλμοφανή πλεονασμό της πρότασης.

«Κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα προτού αποσταλεί ευτυχώς το πήραμε χαμπάρι και πείσαμε τα μέλη της Κυβέρνησης να μας δώσουν το κινητό, για να το κρατήσουμε εμείς ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα» αναφέρουν μιλώντας στο «Κουλούρι» φίλοι του κυβερνητικού επιτελείου που βοήθησαν την κατάσταση. «Γι' αυτό είναι οι φίλοι, για τις δύσκολες στιγμές», συμπληρώνουν.

Πλέον η αποστολή των SMS ξεκινά όπως ήταν προγραμματισμένο από σήμερα και θα συνεχίζεται κάθε μέρα Δευτέρα με Παρασκευή. Το «Κουλούρι» διαθέτει τον αριθμό της κυβέρνησης και σκοπεύει να της αποστέλλει με τη σειρά του μηνύματα, συνομιλία για την οποία θα ενημερώνει διαρκώς.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.