Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
23°C
 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο αυτοεμβολιασμός των πολιτών στην Ομόνοια

Τις δομές αυτοεμβολιασμού στα πέριξ της πλατείας Ομονοίας επιθεώρησε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την εξαιρετική πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού στην περιοχή.

Ο κ. Μπακογιάννης περιηγήθηκε στις οδούς Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Γερανίου και στην πλατεία Θεάτρου, όπου συνομίλησε με πολίτες που εκείνη την ώρα αυτοεμβολιάζονταν στο πεζοδρόμιο, πιστοί στο ραντεβού τους παρόλο που ήταν Κυριακή μεσημέρι με ζέστη και ηλιοφάνεια. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την επίσκεψη, προτού αναχωρήσει με προορισμό το Νέο Ψυχικό για τον κυριακάτικο αγώνα τένις με τον προπονητή του.

«Η επιχείρηση "Ελευθερία" προχωρά με πολύ καλούς ρυθμούς και εδώ στην Ομόνοια, την πιο παλιά πλατεία της Αθήνας. Οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αυτοεμβολιάζονται για να πάρουν την ζωή τους πίσω. Κάποιοι βέβαια κάνουν την ένεση σε κάπως ανορθόδοξα σημεία, μέσα στην φλέβα, στον μηρό ή ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, όμως οι γιατροί με διαβεβαίωσαν πως το σημείο δεν έχει σημασία και ο εμβολιασμός είναι που μετράει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 43χρονος πολιτικός.

Από την πλευρά τους, οι «χρήστες» των εμβολίων δεν ήταν σε θέση να κάνουν δηλώσεις εκείνη την ώρα, λόγω της αγαλλίασης που ένιωθαν αφού κατάφεραν επιτέλους να κάνουν την πολυπόθητη ένεση. Αρκετοί μάλιστα βούτηξαν στο συντριβάνι της πλατείας από τη χαρά τους μετά τον εμβολιασμό και όλοι ανυπομονούν για την επόμενη δόση σε 8 με 12 εβδομάδες.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.