Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Οι επιδόσεις στο Flappy Bird κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές

FBirdΒάσει των επιδόσεών τους στο δημοφιλές παιχνίδι Flappy Bird θα επιλέγονται οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα πριν μερικές ώρες.

Στο παιχνίδι, ο χρήστης ελέγχει την πτήση ενός πτηνού με το δάχτυλό του, καθοδηγώντας το με τρόπο τέτοιο ώστε να περάσει τα περισσότερα δυνατά εμπόδια σημειώνοντας έτσι νέο ρεκόρ. Η δυσκολία του παιχνιδιού το έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, στα οποία μπορεί κανείς να παίζει αποκλειστικά το παιχνίδι. Μόλις χθες μάλιστα, ο Βιετναμέζος δημιουργός του Flappy Bird σταμάτησε την διάθεσή του στο κοινό, επικαλούμενος αδυναμία να ανταποκριθεί στη ζήτηση της εφαρμογής, μερικούς μόλις μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία της τον περασμένο Μάιο.

Η απόφαση το παιχνίδι να «βοηθήσει» στην επιλογή των υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές ήρθε ύστερα από την αγάπη που έδειξαν να αναπτύσσουν γι'αυτό πολλά μέλη του μέσα στους τελευταίους μήνες. «Θυμάμαι ήταν ένα πρωί του Οκτωβρίου, όταν είδα τον Παναγιώτη (σ.σ. Λαφαζάνη) αρκετά αναστατωμένο και προβληματισμένο σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της Βουλής. Μου εξήγησε για το παιχνίδι, εκμυστηρευόμενος ότι δυσκολευόταν να επιτύχει νέο ρεκόρ. Ένα μήνα μετά όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούμασταν με αυτό» αποκάλυψε σχετικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Η ευγενής άμιλλα και ο καλοπροαίρετος ανταγωνισμός που διαμορφώθηκε, φαίνεται να λειτούργησε ως έναυσμα για τον επικεφαλής του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα να πάρει την απόφαση να ορίσει σαν κριτήριο τις επιδόσεις του κάθε υποψήφιου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

«Η δυσκολία του παιχνιδιού και η αγάπη που έχουν δείξει όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γι'αυτό μας έκαναν να βασίσουμε τις υποψηφιότητες στις επιδόσεις των στελεχών μας. Οι δεξιότητες που επιδεικνύει ένας καλός παίκτης στο Flappy Bird είναι πολύ κοντά σε αυτές που θεωρούμε ότι απαιτούνται από ένα μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες μπροστά στις οποίες μπορεί να βρεθεί. Η ικανότητα να ξεπερνάς τα εμπόδια και να βάζεις τον πήχυ ακόμα ψηλότερα είναι αυτό που θέλουμε από τους υποψήφιούς μας για τις προσεχείς εκλογές» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλά ρεκόρ στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που ασφαλώς αναμένεται να ανεβάσει το επίπεδο των υποψηφίων. Ενδεικτικά, o προσφάτως ανακοινωθείς υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης φημολογείται πως κατέχει ρεκόρ μεγαλύτερο των 60 εμποδίων, γεγονός που ενδέχεται να κάμψει τις αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος για την υποψηφιότητά του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.