Αφρικανικά πόνι
Clear sky
34°C
 

Συμφωνία με το ελληνικό κράτος να εμφανίζεται πάντα «κατσούφης» έχει συνάψει ο Πολ Τόμσεν

tomsen-thumb-largeΣτο φως της δημοσιότητας ήρθε η κρυφή συμφωνία που είχε συνάψει το ελληνικό δημόσιο με τους εκπροσώπους των δανειστών στην προσπάθειά τους να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα σκληρά μέτρα για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», στα πλαίσια αυτής της υποχρέωσης, οι δανειστές έπρεπε να εμφανίσουν μια προσωπικότητα που θα τραβήξει όλη την αρνητική δημοσιότητα και το μένος των πολιτών. Τον άτυπο ρόλο του «μπαμπούλα» έπρεπε να αναλάβει ένας από τους τρεις εκπροσώπους των δανειστών που θα επισκέπτονταν συχνά τη χώρα, ώστε να τραβάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την οργή και την χλεύη του ελληνικού λαού και να την εκτρέπει από την κυβέρνηση που θα ψηφίζει στην ουσία τα μέτρα.

Οι τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας, Ματίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και Πολ Τόμσεν αποφάσισαν δημοκρατικά και έπειτα από μακρές συζητήσεις ποιος από τους τρείς θα παίξει αυτόν τον ρόλο. Τελικά ο Πολ Τόμσεν τράβηξε Ρήγα ενώ ο Ματίας και ο Κλάους εφτά και τέσσερα αντίστοιχα. Από τότε ο Πολ Τόμσεν λαμβάνει ένα παχυλό μπόνους, αλλά είναι υποχρεωμένος να είναι «μουρτζούφλης» σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, ενώ θα πρέπει κάθε φορά που κάνει σχόλιο για την Ελλάδα να κάνει και γκριμάτσες αηδίας. Αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια είναι ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σόιμπλε που συχνά πυκνά ρίχνει λάδι στη φωτιά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ που φροντίζουν να αναμεταδίδουν μόνο τις πιο «μουρτζούφλικες» στιγμές του κ. Τόμσεν. Είναι προφανές πως το σχέδιο λειτουργεί άψογα μέχρι στιγμής, αν εξαιρέσουμε κάποιες παραφωνίες, όπως αυτές του Θ. Πάγκαλου. Ο πρώην υπουργός φαίνεται πως δεν ενημερώθηκε αρμοδίως από το ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο του κυρίου Τόμσεν και συνεχίζει να κάνει δηλώσεις που τραβούν την προσοχή του κόσμου περισσότερο από τα μειωτικά σχόλια του κύριου Τόμσεν.

tomsenΗ άλλη όψη του νομίσματος όμως έχει να κάνει με τον κ. Τόμσεν και τις επιπτώσεις που έχει αυτός του ο ρόλος στην προσωπική του ζωή. Ο κ. Τόμσεν πίστευε  πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές από το 2012 και ότι θα μπορούσε να αντέξει για 3 χρόνια, οπότε και θα τελείωνε το συμβόλαιό του. Δυστυχώς όμως η κρίση επιμένει και ο κ. εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει αρχίσει να φτάνει στα όρια του. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που περιγράφεται από τους φίλους του ως άνθρωπος καλοκάγαθος και πράος με χόμπι που δεν συνάδουν καθόλου με την εικόνα του άτεγκτου και απόμακρου οικονομολόγου. Όπως μας λένε με ενθουσιασμό άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, ο Πολ κάνει πολλά χρόνια μαθήματα σωματικού θεάτρου και έχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας ως θλιμμένος μίμος στην πόλη που γεννήθηκε, στην γραφική Aabenraa, ενώ δεν παραμελεί να στολίζει τα παράθυρά του με εκπληκτικά origami που φτιάχνει ο ίδιος.

«Είναι σε άσχημη κατάσταση… η συνεχής κατσουφιά τον έχει καταβάλει, έχει σταματήσει ακόμα και κυνηγά πεταλούδες, μια αγαπημένη ασχολία που εξασκούσε στον ελεύθερό του χρόνο. Ελπίζουμε να βγει σύντομα από την κρίση η Ελλάδα, για να μπορέσουμε να ξαναδούμε έστω κι ένα δειλό χαμόγελο να σχηματίζεται στο πρόσωπο του Πωλ» δήλωσε στο «Κουλούρι» η ξαδέρφη του, Agnete Tomsen.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.