Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

ΣΥ.ΚΑ., ο νέος χιπ ακροδεξιός σχηματισμός του μητροπολίτη Αμβρόσιου

amvrosiosΤην ίδρυση πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο ΣΥ.ΚΑ. (Συμμορφωτικό Καθεστώς) κοινοποίησε αργά χθες το βράδυ μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεβασμιώτατος γέρων με το εντυπωσιακό μούσι και τα πεταχτά αυτιά σκοπεύει με την κίνηση αυτή να «χτυπήσει» τη δημοφιλία της Χρυσής Αυγής, η οποία στην προσπάθειά της να προσελκύσει το πολυπόθητο ακροατήριο των νοικοκυραίων έχει βάλει νερό στο κρασί της.

Στο λιτό μήνυμά του αναφέρει: «Ιδρύσαμε τα ΣΥ.ΚΑ. (Συμμορφωτικό Καθεστώς). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει τη διακήρυξη στον διαδικτυακό τόπο www.syka.gr».

Η διοικούσα επιτροπή της εν λόγω πολιτικής κίνησης θα αποτελείται από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο (αρχηγός ΣΥ.ΚΑ.), τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη (αρχηγός ΓΕΣ), τον Υποστράτηγο Ευάγγελο Σπανό (διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων) και τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας Νίκων Αρκουδέα (ΜΑΤ και ΜΕΑ), ενώ πλήθος τακτικών μελών συμμετέχουν επίσης στην προσπάθεια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Κωνσταντίνο Πλεύρη (ΚΥΠ), Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (Ελεύθερη ʽΩρα) και Θεόδωρο Θεοφιλογιαννάκο (ΕΑΤ-ΕΣΑ) καθώς επίσης και πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής που εγκατέλειψαν την οργάνωση, διότι όπως δήλωσαν μετά την είσοδο της στο κοινοβούλιο είχε πια γίνει πολύ mainstream.

«Δεν θέλω να πω ότι είμαστε ότι πιο χιπ κυκλοφορεί αυτή τη περίοδο, αλλά σίγουρα είμαστε αρκετά ψαγμένοι. Όλοι οι συμμετέχοντες στην κίνηση έχουνε βαρύ παρελθόν στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια και δεν ασχολήθηκαν με αυτό χθες επειδή έγινε μόδα» δήλωσε αποκλειστικά στο «Κουλούρι» ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ενώ συμπλήρωσε ότι «φυσικά και θα προχωρήσουμε σε σύσταση πολιτικού κόμματος. Άλλωστε η Ελλάδα μας βρίσκετε επί της χειρουργικής κλίνης και ο ασθενής θα πρέπει να υποστεί την εγχείρηση».

Σε ερώτηση ρεπόρτερ του «Κουλουριού» σχετικά με το εάν ο αρχηγός του ΣΥ.ΚΑ. θα περιμένει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές για να προσπαθήσει να αναλάβει την εξουσία ή εάν σκέπτεται να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ερπύστριες, κάννες και βαρεμένους φαντάρους, ο μαυροφορεμένος, σεβάσμιος γέρος Αμβρόσιος με τα ψαρά μαλλιά και τη χρυσή καδένα αρνήθηκε να απαντήσει, κούνησε αριστερά-δεξιά το θυμιατό του, συνέστησε σε όλους να πουν δέκα «πάτερ ημών» και αποχώρησε φωνάζοντας «όχι στα μαύρα μπλουζάκια, ζήτω τα μαύρα ράσα!».

«Πηγαδάκια» στα διαλείμματα των συνεδριάσεων της Βουλής πάντως δηλώνουν ότι μετά το πιστολίδι στη κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή και τον επικήδειο που εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ήταν θέμα χρόνου μια τέτοια κίνηση. «Θα βρωμίσει ο τόπος από χίπστερ φασιστοεθνικιστές, να μας θυμηθείτε» δήλωσαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, το «Κουλούρι» θα επιστρέψει άμεσα και υπεύθυνα στο θέμα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.