Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Ζεϊμπέκικο σε 35 πόλεις σχεδιάζει να έχει χορέψει έως την 5η Δεκεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για τις εσωκομματικές κάλπες της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου και το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου δουλεύει πυρετωδώς, προετοιμάζοντας την προεκλογική περιοδεία του.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός έχει θέσει προσωπικό στόχο να χορέψει ζεϊμπέκικο σε κάθε μία από τις 35 πόλεις που θα επισκεφθεί, αρχής γενομένης φυσικά από την Πάτρα, γενέτειρα της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου. Όπως δηλώνει σε συνεργάτες του, δεν θα υπολογίσει τις δυσκολίες και θα χορέψει οπουδήποτε χρειαστεί, σε ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, συνεδριακούς χώρους, εμβολιαστικά κέντρα, ακόμα και μέσα στη βροχή αν είναι απαραίτητο.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, αναγκάστηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες να φρεσκάρει τις χορευτικές του ικανότητες με ιδιαίτερα μαθήματα στον παραδοσιακό χορό, καθώς είχε κάπως «σκουριάσει» μετά τα τόσα χρόνια απουσίας από την ενεργό πολιτική. Το γεγονός ίσως έπαιξε κάποιο ρόλο στην καθυστέρηση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, όμως πλέον νιώθει πανέτοιμος και αυτό είναι που έχει σημασία.

Το ακριβές πρόγραμμα της περιοδείας του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ανά την επικράτεια παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και αναμένεται να ανακοινωθεί μόνο αφού οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο οι φήμες «δίνουν και παίρνουν» πως θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου με πανηγυρική χορευτική επίδειξη ζεϊμπέκικου στο Ζάππειο, όπου ο Γ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί χωρίς μούσι αλλά με καλοσχηματισμένο, πυκνό μουστάκι.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.