Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly cloudy
16°C
 

Σε εκκλησία σχεδιάζει να μετατρέψει το στάδιο Αγία Σοφία ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας

Το «θρίλερ» με το νέο γήπεδο «Αγία Σοφία» της ΑΕΚ συνεχίζεται, καθως ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας σχεδιάζει τη μερική μετατροπή του γηπέδου σε εκκλησία κατά το διάστημα που δε θα φιλοξενούνται αγώνες.

Μετά την ανέγερση μιναρέ στο γήπεδο που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο δήμος φαίνεται πως παίρνει τα πράγματα στα χέρια του καθώς έχει ήδη προσφύγει στο συμβούλιο της επικρατείας για το θέμα.

Ο δήμος σκοπεύει να δημιουργήσει έτσι τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ευρώπης, σπάζοντας το ρεκόρ που μέχρι σήμερα κατέχει η βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη με τα 15 χιλιάδες τετραγωνικά εσωτερικών χώρων.

Τα πολλαπλά οφέλη που αναμένονται από την κίνηση αυτή, βρίσκονται κυρίως στην αύξηση του παγκόσμιου τουρισμού που θα καταφτάνει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δει το μεγαλειώδη ναό, αλλά και στην αύξηση της απόδοσης της ΑΕΚ λόγω της ευλογίας που θα λαμβάνει το γήπεδο αυτό καθαυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Τετάρτη στις 20:00 το βράδυ, θα πρωτοστατήσει της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου στη «σέντρα» του γηπέδου, ενώ ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας κάλεσε τον κόσμο να είναι «παρών», λέγοντας τα εξής:

«Σε μια άκρως συμβολική κίνηση για την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, θα προτοστατήσω της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, στον Ι.Ν. Αγία Σοφία Νέας Φιλαδέλφειας και σας καλώ όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το "τη Υπερμάχω" υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.