Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Το θεσμό του ναζί της χρονιάς αναβιώνει η Χρυσή Αυγή

Το θεσμό του ναζί της χρονιάς αναβιώνει μετά από 67 ολόκληρα χρόνια η Χρυσή Αυγή. Ο θεσμός, ο οποίος ήταν σε ισχύ στη Γερμανία μεταξύ 1936-1945, με νικητή τον Αδόλφο Χίτλερ τις χρονιές 1936-1940 και 1942-1944, την Εύα Μπράουν το 1941 και το κρανίο του Χίτλερ το 1945, είχε καταργηθεί μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι ναζί κατέφυγαν στην παρανομία. Ο θεσμός εν συνεχεία αναβίωσε μόνο για ένα διάστημα τη δεκαετία του 1950 σε μια προαστιακή περιοχή του Μπουένος Άιρες, όπου τυχαία είχαν συγκεντρωθεί πολλοί ξανθοί Γερμανοί μετανάστες με νοσταλγικές διαθέσεις.

Την αναβίωση του θεσμού γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Καιρός ήταν να αποκτήσει και ο λαϊκο-εθνικιστικός χώρος της Χρυσής Αυγής τον άνθρωπο της χρονιάς του. Με την κίνηση αυτή βραβεύουμε τον άνθρωπο που έχει προωθήσει τα ιδανικά μας καλύτερα μέσα στο 2012, τον άνθρωπο που είναι άξιος συνεχιστής των ιδεολογικών μας προγόνων. Έτσι, για το 2012 ναζί της χρονιάς ανακηρύσσεται παμψηφεί ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος μας, ο Ηλίας ο Κασιδιάρης».

Ο κ. Μιχαλολιάκος πάντως εν συνεχεία διέψευσε την ανακοίνωση του ιδίου, εξαπολύωντας επίθεση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αλλά και στους «σιχαμένους αριστερούς διαχειριστές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Yahoo», οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του διαστρέβλωσαν σε συνεργασία με το μηχάνημα του φαξ την ανακοίνωση, αλλάζοντας το νόημα της.

«Σε κάθε περίπτωση, κανέναν δεν ενδιαφέρει το τι μπορεί να λέγαμε πριν 2 ώρες, όταν οι κλέφτες και προδότες που έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα και την έχουν παραδώσει στους ξένους βρίσκονται στην εξουσία. Η Χρυσή Αυγή θα νικήσει», συμπλήρωσε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Ν. Μιχαλολιάκος, προτού αποχωρήσει μαδώντας μια μαργαρίτα και μουρμουρίζοντας «είμαι ναζί, δεν είμαι ναζί, είμαι ναζί, δεν είμαι ναζί».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.