Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Περιοδείες σε σπίτια πολιτών θα κάνουν αύριο Πρωτοχρονιά οι εμβολιασμένοι βουλευτές και υπουργοί

Επισκέψεις σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σχεδιάζουν για αύριο Πρωτοχρονιά τα εμβολιασμένα μέλη του πολιτικού συστήματος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, εξέχοντα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτές, συγγενείς και συνεργάτες τους που έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο εμβολιασμού, θα χτυπήσουν τις πόρτες των ελληνικών νοικοκυριών προκειμένου να ευχηθούν καλή Πρωτοχρονιά και χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2021.

Οι επισκέψεις θα είναι απροειδοποίητες και αναμένεται να ξεκινήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, οι πιθανότητες να είναι μεταδοτικός κάποιος ή κάποια που έχει κάνει το εμβόλιο είναι απειροελάχιστες, οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες.

«Όλοι μαζί μαχόμαστε ενάντια στον αόρατο εχθρό του νέου κορονοϊού, όμως μόνο εμείς έχουμε εμβολιαστεί άρα σε εμάς πέφτει το βάρος να εμψυχώσουμε τους Έλληνες γιορτάζοντας μαζί τους την Πρωτοχρονιά. Να μας περιμένετε, θα σας χτυπήσουμε την πόρτα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Οι επισκέψεις θα είναι σχετικά σύντομες, ένα κρασί, μια πρόποση και πάμε στον επόμενο, ο στόχος είναι να επισκεφθούμε όσο περισσότερα σπίτια γίνεται, άρα δεν χρειάζεται οι πολίτες να μας υπολογίσουν στο φαγητό. Ωστόσο αν κάποιος δεν ανοίγει την πόρτα, να γνωρίζει ότι αναγκαστικά θα καλείται η Αστυνομία για να διαπιστώσει αν βρίσκεται στο σπίτι του όπως πρέπει», διευκρίνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά τους, οι Αλ. Τσίπρας και Γ. Βαρουφάκης, που έχουν εμβολιασθεί ως πολιτικοί αρχηγοί, δήλωσαν πως θα περιοδεύσουν επίσης αλλά για πολύ συγκεκριμένο λόγο: να μοιραστούν το εμβόλιο με όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ηγέτες της Αριστεράς θα έχουν μαζί τους φορητό kit μετάγγισης αίματος προκειμένου να μεταδώσουν λίγα μόρια mRNA σε όσους το επιθυμούν.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.