Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Ναύαρχος το μικρό του Ναύαρχου Αποστολάκη, δεν είναι πραγματικά ναύαρχος

Επεισοδιακές ήταν οι πρώτες μέρες της νησιωτικής περιοδείας μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη για τον Ναύαρχο Αποστολάκη, καθώς υπέφερε από άσχημη ναυτία που τον έκανε να περάσει όλο το πρώτο 48ωρο στο κατάστρωμα της θαλαμηγού με την οποία «οργώνουν» Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μαθημένος στη θάλασσα, γεγονός που μάλιστα προκάλεσε την έκπληξη του πληρώματος. «Καλά εσείς δεν είστε ναύαρχος;» τον ρώτησε χαρακτηριστικά ο σκίπερ της θαλαμηγού όταν τον είδε να γέρνει από την πλώρη, λίγο αφού πέρασαν την Αίγινα και βγήκαν στα ανοιχτά.

Κάτωχρος, με ανακατωσούρα στο στομάχι και εμφανώς ζαλισμένος αλλά πάντα φιλικός, ο Ναύαρχος Αποστολάκης του συστήθηκε δίνοντας του το χέρι: «Ναύαρχος».

«Στην αρχή δεν κατάλαβα τι εννοούσε», μας αφηγείται την ιστορία ο ίδιος ο σκίπερ, ο 45χρονος Μενέλαος Κ. σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κουλούρι». «Νόμισα ότι ήθελε να επιβεβαιώσει την ιδιότητα του, βέβαια μου φάνηκε περίεργο που μου έδωσε το χέρι αλλά δεν έδωσα συνέχεια έτσι που ήταν από τον εμετό», συμπληρώνει.

«Σκέφτηκα ίσως είναι κάτι που συνηθίζεται στο Πολεμικό Ναυτικό. Όμως όταν είδα ότι συνεχίζει να έχει ναυτία όλη τη μέρα ψυλλιάστηκα και ρώτησα κάποια άλλα μέλη της ομάδας του κ. Κασσελάκη. Καταλαβαίνετε το σοκ μου όταν μου είπαν ότι Ναύαρχος είναι το μικρό του όνομα και έχει καταγωγή από τον Πόντο.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πράγματι το επάγγελμα του Ν. Αποστολάκη έως ότου ταχθεί στις υπηρεσίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καμαρότος σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, γι' αυτό και οι λευκές στολές που συνήθιζε να φοράει, ενώ από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει πως ουδέποτε ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι είχε τον βαθμό του ναυάρχου.

Φυσικά, το ίδιο μας απάντησε και όταν επικοινωνήσαμε μαζί του για να εκμαιεύσουμε κάποια σχόλια, τηλεφώνημα στο οποίο απάντησε λέγοντας «εμπρός, Ναύαρχος εδώ, με ποιον ομιλώ παρακαλώ».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.