Ιουλιανά
Clear sky
35°C
 

Έκτακτο «Όλοι Μαζί Μπορούμε» από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ αύριο στο Τατόι για την κηδεία του τέως

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ και όσοι πολίτες ανταποκριθούν στο έκτακτο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» θα συμμετάσχουν αύριο από νωρίς το πρωί στις εργασίες στα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ τη Δευτέρα, καθώς ακόμα μένουν πάρα πολλά να γίνουν και τα χέρια δεν φτάνουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές δημοσιογράφοι του καναλιού θα βοηθήσουν μεταξύ άλλων στην απομάκρυνση ξερών κλαδιών και κορμών δέντρων από τον χώρο, στις εργασίες αποκατάστασης του μαυσωλείου, στη διαμόρφωση των τάφων, αλλά και σε περιφερειακές εργασίες απαραίτητες για την περίσταση.

Ο Δημήτρης Οικονόμου θα χειρίζεται την μπουλντόζα, οι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας θα ασφαλτοστρώσουν τον δρόμο που οδηγεί στο παρεκκλήσι και θα στρώσουν το κόκκινο χαλί, ενώ η Σία Κοσιώνη έχει αναλάβει να καθαρίσει την περιοχή από τα αδέσποτα - μιας και πολλά σκυλάκια αισθάνονται απειλή και γαβγίζουν όταν βρίσκονται κοντά σε γαλαζοαίματους και ως εκ τούτου θα ενοχλούν τους καλεσμένους.

Το κρίσιμο έργο της εκσκαφής των τάφων θα διεκπεραιώσει ο Άρης Πορτοσάλτε. Συνολικά θα διαμορφωθούν όχι ένας αλλά τρεις τάφοι, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενο ξαφνικό χαμό κι άλλων μελών της τέως βασιλικής οικογένειας ή άλλων ευγενών. Όπως είναι φυσικό, τη διεύθυνση και τον συντονισμό της πρωτοβουλίας έχει αναλάβει ο Αλέξης Παπαχελάς.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην ταφική εκδήλωση της Δευτέρας θα δώσουν πλήθος από δούκες, μαρκησίους και βαρόνους, συγγενείς του εκλιπόντος, παλιοί συμμαθητές, οικογενειακοί φίλοι, άνθρωποι με μεσαία ονόματα πολλά εκ των οποίων στα γαλλικά (σ.σ. για παράδειγμα Άννα-Μισέλ, Άννα-Μαρία και Μίλτος-Γκιγιόμ), Νιγηριανοί πρίγκιπες, η Λίνα Μενδώνη και ο Μάκης Βορίδης.

Όσοι πολίτες τρέφουν βασιλόφρονα αισθήματα ή νιώθουν απλή ανθρώπινη συγκίνηση και επιθυμούν να προσφέρουν ένα χέρι βοηθείας, να βρίσκονται αύριο στις 6.30 π.μ. στο πάρκινγκ του κτήματος Τατοΐου και να φορούν απαραιτήτως γαλότσες και αδιάβροχη λινάτσα γιατί μπορεί να βρέξει.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.