Τζιτζίκια
Sunny
29°C
 

Τη Σαϊεντολογία ασπάστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Εντύπωση στους κύκλους της αριστεράς, αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χώρας, έχει προκαλέσει η πληροφορία πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει πλέον ασπαστεί τη Σαϊεντολογία, και μάλιστα έχει αποκτήσει σημαντική θέση στο ελληνικό τμήμα της εκκλησίας της.

Ο πρώην υπουργός, μόλις πριν δύο χρόνια είχε παραιτηθεί από την ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα του στις ευρωεκλογές. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχει καταφέρει να ανελιχτεί στο σώμα της Σαϊεντολογίας και από ένα απλό Objective, έχει πλέον φτάσει στον βαθμό του ΟΤ I σε χρόνο ρεκόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη εντύπωση στην παγκόσμια κοινότητα των Σαϊεντολόγων.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πιστεύουν πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ίσως φτάσει μέχρι και τον βαθμό του Λειτουργικού Θήταν VIII, μια θέση που λίγοι έχουν κατακτήσει. Σε επικοινωνία που είχε «το Κουλούρι» με τον κύριο Λαφαζάνη, ο ίδιος εξήγησε πως οι βασικές αρχές της Λαϊκής Ενότητας δεν καθόλου διαφορετικές από αυτές της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας.

Πρωταρχικές μεταξύ αυτών είναι οι εξής: Ο Άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πνευματικό ον. Η εμπειρία του εκτείνεται πολύ πιο πέρα από μια και μόνο ζωή. Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες, ακόμη και αν δεν είναι αντιληπτές προς το παρόν.

«Μακάρι να είχα βρει τη Σαϊεντολογία νωρίτερα και να είχα γλιτώσει από την οδύσσεια του Σύριζα, των υπουργείων και της ΛΑΕ μέχρι να βρω τον εαυτό μου» μας εκμυστηρεύτηκε ο πρώην υπουργός και νυν Λειτουργικό Θήταν.

«Ελπίζω το Αριστερό Ρεύμα, πάντα μέχρι τώρα πρωτοπόρο, να αποδειχθεί για άλλη μια φορά αντάξιο της αδούλωτης, τολμηρής και έντιμης ιστορικής του διαδρομής. Ο απώτερος σκοπός της Σαϊεντολογίας είναι η πραγματική πνευματική αφύπνιση και ελευθερία, και καλώ πρώην συντρόφους και φίλους να τη μελετήσουν προσεκτικά», κατέληξε στην επικοινωνία που είχε μαζί μας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.