Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly cloudy
13°C
 

Αυτοκτόνησε ευσυνείδητος 56χρονος καθώς δεν κοίταξε αλλού όταν φίλος του πληκτρολογούσε τον κωδικό του

Πολύ βαρύ ήταν το τίμημα των τύψεων για τον Αιμιλιανό Χ. από τον Περισσό, καθώς έπειτα από μια τραγική παράλειψή του το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 56χρονος βγήκε για τσίπουρα με τον κολλητό του φίλο Αναστάση, σε συνοικιακό μεζεδοπωλείο. Αφού κατανάλωσαν μεζέδες, καραφάκια και είπαν τα νέα τους, ήρθε η ώρα για τον λογαριασμό. Καθώς αμφότεροι δεν είχαν μετρητά, επέλεξαν να πληρώσουν με κάρτα και ζήτησαν από τον σερβιτόρο το μηχάνημα POS.

Πρώτος πλήρωσε ο Αιμιλιανός και στη συνέχεια ο φίλος του τοποθέτησε την κάρτα στο POS και καθώς επρόκειτο για κάρτα παλιάς τεχνολογίας, αναγκαστικά του ζητήθηκε να πληκτρολογήσει τον τετραψήφιο κωδικό του.

Τότε, ο άνδρας έκανε το μοιραίο λάθος του, αφού ξέχασε να κοιτάξει αλλού όπως συνηθίζει για να μη δώσει την εντύπωση ότι σκοπεύει να κλέψει τον κωδικό κι όταν το θυμήθηκε ήταν πια αργά. «Ήμουν αφηρημένος, δεν θυμάμαι καν τον κωδικό», μονολόγησε, όμως το βάρος του ήταν τόσο μεγάλο που παρά το γεγονός πως ζήτησε συγγνώμη 134 φορές, αποφάσισε πως ο μόνος τρόπος να ξεπλύνει την ντροπή ήταν να δώσει τέλος στη ζωή του.

Μάλιστα, φαίνεται πως είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που έχουν πράξει το ίδιο κατά το παρελθόν, με αρκετούς από αυτούς να επιλέγουν τη λύση της αυτοκτονίας και κάποιους να προσφεύγουν στην ψυχοθεραπεία. Για το λόγο αυτό τέλος, πρόκειται να δημιουργηθεί ειδική καμπάνια με σύνθημα «Κοίτα αλλού-ζήσε εδώ» και πρωταγωνιστή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.