Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ξέρω πού κατουρούν οι περιπτεράδες»

«Ξέρω πού κατουρούν οι περιπτεράδες», δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη ονομάτων συγγενικών του προσώπων στην αρχική λίστα, από όπου εν συνεχεία διαγράφηκαν.

«Ξέρω πού κατουρούν οι περιπτεράδες. Αλλά δεν έχω καμία διάθεση να σας πω. Επίσης γνωρίζω ποιος αλλοίωσε τη λίστα και αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών μου. Επίσης δε σας λέω. Όλα εγώ θα σας τα μαθαίνω; Ψάξτε και κάτι μόνοι σας» συμπλήρωσε ο πρώην Υπουργός, ο οποίος αποχώρησε γελώντας χαιρέκακα από το πολιτικό του γραφείο προτού οι αποσβολωμένοι ρεπόρτερ προλάβουν να του θέσουν ερωτήσεις.

Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου «δείχνει» προς την πλευρά των κ.κ. Διώτη και Βενιζέλου για την αλλοίωση της λίστας και προς την πλευρά παρακείμενων καφέ, ταχυφαγείων ή μπαρ όσον αφορά τις ανάγκες των περιπτεράδων. Επισημαίνει επίσης την περίπτωση χρησιμοποίησης άδειου μπουκαλιού για την ικανοποίηση κάποιων αναγκών εντός του περιπτέρου, ενδεχόμενο που, αν και δυσάρεστο, παραμένει εντούτοις αληθοφανές.

Κύκλοι στα πέριξ των τέως πολυσύχναστων γραφείων του ΠΑΣΟΚ μεταδίδουν τις ανησυχίες τους σχετικά με αναφορές πως ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει την αποκήρυξη της ελληνικής υπηκοότητας και τη μετανάστευση σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα που θα είναι διατεθειμένη να τον φιλοξενήσει, στα πρότυπα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο οποίος παρέδωσε το γαλλικό του διαβατήριο για φορολογικούς λόγους και έχει ήδη γίνει δεκτός τόσο από τη Ρωσία όσο και από το Βέλγιο.

«Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως να μη μάθουμε ποτέ πού κατουρούν οι περιπτεράδες» σημειώνουν έντρομα στελέχη του σοσιαλιστικού χώρου και επικαλούνται πηγές κοντά στον πρόεδρο Πούτιν, οι οποίες αναφέρουν πως ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με το περιβάλλον του Ρώσου ηγέτη.

Δημοσιογραφικοί κύκλοι αναφέρουν τέλος, πως ο πρώην Υπουργός γνωρίζει ακόμη την αλήθεια σχετικά με τα περίφημα αγάλματα του νησιού του Πάσχα όπως και τα σμυρνέικα τραγούδια, ποιός σου τα 'μαθε, όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.