Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
20°C
 

Οι βουλευτές να μην παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα την ώρα της συνεδρίασης, ζητά η Ένωση Λυκειαρχών Ελλάδος

Η Ελληνική Ένωση Λυκειαρχών ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να αποφασίσει την απαγόρευση της χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων για τους βουλευτές αλλά και το προσωπικό της βουλής.

«Είναι πασιφανές ότι για την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής και για τη λήψη των σωστών αποφάσεων που επηρεάζουν όλους μας, η χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από βουλευτές κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων είναι καταστροφική. Εκτός αυτού, είναι δείγμα έλλειψης σεβασμού στους ομιλητές αλλά και εμπόδιο στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης που θέλουμε να έχουν οι Βουλευτές μας», υπογραμμίζουν οι λυκειάρχες στην ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε και στον τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί προτείνουν τα κινητά να μένουν στο αθόρυβο και κάτω από τα έδρανα ή μέσα στις τσάντες των βουλευτών. Όποιος βουλευτής «συλλαμβάνεται» να χρησιμοποιεί κινητό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης να λαμβάνει μια ωριαία αποβολή, ενώ στις 3 και μια ημερήσια. Στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου της Βουλής θα είναι το να ζητήσει να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση μαζί με τους γονείς του/της κάποιος ή κάποια βουλευτής που δε δείχνει να συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς.

Αύριο οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία, όπως είπαν, θα παρουσιάσουν «όλες τις θέσεις τους σχετικά με τη χρήση κινητού, αλλά και το μάσημα τσίχλας, τα φαρδιά παντελόνια, και το γνωστό "τζούρα κλαμπ" που λειτουργεί σε ορισμένους ξεχασμένους διαδρόμους του κτιρίου των Παλαιών Ανακτόρων».

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, που είναι το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, αναμένεται να εξετάσει το όλο θέμα και να λάβει πιθανόν σχετικές αποφάσεις.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.