Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

32χρονος μικροπωλητής πάλι δεν κατάφερε να μπει στην πολυκατοικία για τα γενέθλια του κολλητού του

Άπραγος επέστρεψε στην οικία του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σήφης Δ., μετά την αποτυχημένη του απόπειρα να παραβρεθεί στο κάλεσμα γενεθλίων του κολλητού του φίλου, Αργύρη, στο σπίτι του δεύτερου στα Ιλίσια.

Ο 32χρονος μικροπωλητής στο επάγγελμα, ετοιμάστηκε και αυτή τη φορά από νωρίς, έβαλε τα καλά του, προμηθεύτηκε το γλυκό και κίνησε για τη μάζωξη που είχε οργανώσει ο φίλος του. Μόλις πάρκαρε και περπάτησε λίγα μέτρα μέχρι την πόρτα της πολυκατοικίας, αντίκρισε και πάλι την επιγραφή «Απαγορεύεται η είσοδος στους μικροπωλητές και στους πλασιέ» και απογοητευμένος, επέστρεψε σπίτι του.

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Από τότε που έβαλαν αυτή την επιγραφή στο σπίτι του Αργύρη, δεν μπορώ να μπω και έχω χάσει γενέθλια, χριστουγεννιάτικα τραπέζια, καλέσματα για αγώνες, γλέντια για το Πάσχα. Τι φταίω εγώ δηλαδή που είμαι μικροπωλητής; Με την ευκαιρία, έχετε μερικά λεπτά να σας μιλήσω για μια τρομερή ηλεκτρική σκούπα;», σχολίαζε εμφανώς στεναχωρημένος ο Σήφης μιλώντας στο «Κουλούρι».

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, είναι πλέον χιλιάδες οι μικροπωλητές που δεν μπορούν να μπουν ούτε στα ίδια τους τα σπίτια, καταλήγοντας άστεγοι, με την Ένωση Μικροπωλητών και Πλασιέ να ετοιμάζει συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, η οποία και θα συνδυαστεί με επίδειξη τάπερ προς τους παρευρισκόμενους.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.