Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Partly sunny
24°C
 

"Βάλτε φωτογραφίες των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια", φωνάζουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο αίτημα μετέφεραν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος, καθώς τους ζητήθηκε να μεσολαβήσουν ώστε από τις επόμενες κιόλας εκλογές, δίπλα στο όνομα του κάθε υποφηφίου στα ψηφοδέλτια να τοποθετείται πλέον και η φωτογραφία του.

Ο στόχος αυτού του αιτήματος είναι διπλός. Αρχικά, ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι αναλφάβητο με αποτέλεσμα την ώρα της ψήφου να μην μπορεί να διαβάσει τα ονόματα των υποψηφίων και έτσι να τοποθετεί τους σταυρούς στην τύχη. Έχουν καταγραφεί ακόμα και περιστατικά όπου ψηφοφόροι της παράταξης δεν "σταύρωσαν" συγγενικά τους πρόσωπα καθώς δεν κατάφεραν να αναγνώσουν σωστά το όνομα τους. Με την τοποθέτηση της φωτογραφίας αυτό το πρόβλημα θα λυθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Το δεύτερο θετικό σημείο αυτού του μέτρου είναι η δυνατότητα επιλογής βουλευτή ανάλογα με την εμφάνιση του. Πλέον, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής θα μπορούν να διακρίνουν ποιός από τους υποψηφίους βουλευτές βρίσκεται πιο κοντά στο πρότυπο της αρίας φυλής και της ελληνικής λεβεντιάς και να επιλέγουν έτσι τους καταλληλότερους. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και όλους τους βουλευτές των αντιπάλων κομμάτων, μερικούς εκ των οποίων γνωρίζουν μόνο εξ ονόματος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους εξυβρίσουν όταν τους συναντάνε τυχαία στο δρόμο.

Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό θα πρόκειται για ακόμα μια παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας. Σχετική επερώτηση σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.