Τζιτζίκια
Mostly sunny
27°C
 

Δουλειά ως σκιάχτρο έπιασε ο Στάθης Ψάλτης

Στροφή στην καριέρα του αναγκάστηκε να κάνει ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ο οποίος εργάζεται πλέον ως σκιάχτρο σε χωράφι της Θεσσαλίας.

Η οικονομική κρίση έχει μειώσει δραματικά τον αριθμό των τηλεοπτικών και θεατρικών παραγωγών με αποτέλεσμα η ανεργία στο επάγγελμα των ηθοποιών να έχει φτάσει στα ύψη. Έτσι, πολλοί διάσημοι αστέρες αναγκάζονται να καταφύγουν σε άλλα επαγγέλματα προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην. Θύμα αυτής της ζοφερής κατάστασης έπεσε και ο Στάθης Ψάλτης ο οποίος πλέον υποδύεται τον πιο απαιτητικό ρόλο της ζωής του, αυτόν του σκιάχτρου.

Ο 61χρόνος -πρώην πλέον- ηθοποιός μίλησε για το νέο του επάγγελμα αποκλειστικά στο "Κουλούρι" : "Όταν με πήραν τηλέφωνο για να κάνω το σκιάχτρο αρχικά θεώρησα πως πρόκειται για μεταφορά του γνωστού θρίλερ στα ελληνικά και πως με θέλανε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με ιδιαίτερη έκπληξη άκουσα τον κύριο Τάσο να μου εξηγεί πως με θέλει για να τρομάζω τα πουλιά. Ήμουν έτοιμος να αρνηθώ αλλά είχα ανάγκη τα λεφτά και τελικά δέχτηκα. Άλλωστε αν το σκεφτεί κανείς κι αυτό ένας ακόμα ρόλος είναι."

Το νέο αφέντικο του μεγάλου σταρ των βιντεοκασετών της δεκαετίας του '80, Τάσος Πεχλιβανίδης, μίλησε στο "Κουλούρι" για τις επιδόσεις του Στάθη Ψάλτη στο νέο του επάγγελμα. "Ο Στάθης κάνει εξαιρετική δουλειά. Πλέον δεν πλησιάζει κανένα πουλί, ενώ πρόκειται για υπόδειγμα επαγγελματία. Δεν γκρινιάζει ποτέ, τρώει ελάχιστα, του αρέσει μάλιστα να παίζει και κάποια μικρά αποσπάσματα από τους ρόλους που όλοι μας αγαπήσαμε με αποτέλεσμα να μας διασκεδάζει. Η σοδειά μου πλέον είναι άριστα προστατευμένη, του οφείλω πάρα πολλά. Κάθε πρωί σηκώνεται, φοράει τη γυναικεία στολή τροχονόμου που φορούσε στην τεράστια επιτυχία "Τροχονόμος Βαρβάρα" και προστατεύει με αυταπάρνηση τα χωράφια μου. Του είμαι πραγματικά ευγνώμων."


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.