Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
12°C
 

Αρνείται να αποχωριστεί το αγαπημένο του μπιστρό στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός

Πολύ συγκεκριμένο λόγο είχε ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, όταν αναχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα για τις Βρυξέλλες λίγο προτού ανακοινωθούν οι ποινές για τα διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης.

Όπως μεταδίδουν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, ο 48χρονος χρυσαυγίτης αρνείται να δεχτεί πως σύντομα θα καταλήξει στη φυλακή και θα αναγκαστεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του μπιστρό «Η Γωνιά του Διαβόλου» (γαλλιστί Le Coin du Diable) στο 172 της οδού Στεβίν, στο κέντρο των Βρυξελλών. Εκεί συνήθιζε τον τελευταίο χρόνο να περνά τα απογεύματά του μετά τις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου, παρακολουθώντας παλιές ομιλίες του Μιχαλολιάκου και του Αδόλφου Χίτλερ συνοδεία βελγικής μπύρας και ωμού μοσχαρίσιου κρέατος.

Πράγματι, μόλις προσγειώθηκε στη βελγική πρωτεύουσα ο Γ. Λαγός πήγε κατευθείαν στη «Γωνιά» του, χαιρέτισε τον μαγαζάτορα στα γερμανικά και παρήγγειλε μια μαύρη μπύρα και ένα τσουκάλι μύδια με τηγανητές πατάτες, όλα ελληνικής προέλευσης. Έκτοτε διαμένει όλο το εικοσιτετράωρο εντός του μπιστρό και αρνείται πεισματικά να βγει έξω, ακόμα και όταν το μαγαζί κλείνει το βράδυ.

«Εδώ έχει καλό φαγητό, ποτό και οι περισσότεροι θαμώνες είναι λευκοί, ξανθοί άντρες, δεν έχω λόγο να πάω πουθενά», εξομολογήθηκε ένα βράδυ στα ελληνικά σε ζευγάρι συνταξιούχων Βέλγων.

Από την πλευρά του, ο 56χρονος ιδιοκτήτης του μπιστρό, Ζουλιέν Ντουπόν μας ομολόγησε πως δεν είχε καταλάβει ποιος είναι ο κύριος και γιατί κοιμάται στο μπιστρό του, μιας που ο Γιάννης Λαγός δεν μιλάει ούτε γαλλικά, ούτε φλαμανδικά ούτε αγγλικά. «Του ζήτησα πολλές φορές να φύγει αλλά κάπως σαν να μούγκριζε, ήταν και λίγο μεθυσμένος - δεν τόλμησα να επιμείνω πολύ, σκέφτηκα ότι θα τρομάζει και τους κλέφτες», εξήγησε χαρακτηριστικά.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.