Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

«Το μουστάκι είναι θεμελιώδες δικαίωμα των γυναικών», δηλώνει έξαλλη με το κίνημα «Movember» η Ζ. Κωνσταντοπούλου

1381860_10151673016222131_1651837874_nΕκτός εαυτού παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαιτίας του κινήματος του «Movember» ή αλλιώς «Μοεμβρίου» το οποίο μέσω της μυστακιοφορίας κατά τον μήνα Νοέμβριο έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού σχετικά με θέματα υγείας που τον αφορούν, όπως καρκίνος του προστάτη, των όρχεων, κ.α.

Θυμίζουμε πως πέρσι, όλα τα αρσενικά μέλη της Κυβέρνησης είχαν υποχρεωθεί να αφήσουν μουστάκι καθ'όλη τη διάρκεια του Νοέμβρη, ύστερα από εισήγηση του τότε Υπουργού Υγείας, κυρίου Ανδρέα Λυκουρέντζου. Έπειτα από την απόφαση του νυν Υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη το μέτρο θα ισχύσει φέτος για όλους τους άνδρες βουλευτές, γεγονός που έκανε έξαλλη την κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Είμαστε μάρτυρες μιας ξεκάθαρης μορφής κοινωνικού αποκλεισμού και απορώ που όλοι σιωπούν», δηλώνει σε επικοινωνία με το «Κουλούρι» για να συνεχίσει: «Είναι απαράδεκτο να αποκλείονται οι γυναίκες τον εικοστό πρώτο αιώνα από οποιοδήποτε κίνημα  και τις καλώ να μην υποκύψουν σε μια τέτοια μορφή φασισμού και να συμμετάσχουν και αυτές επί ίσοις όροις με τους άνδρες. Είναι ντροπή από την στιγμή που ψηφίζουμε σαν τους άνδρες να μην έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε κι εμείς μουστάκι».

Ολοκληρώνοντας μάλιστα τόνισε πως το θέμα αυτό είναι ανεπίτρεπτο να περάσει στα ψιλά, βεβαιώνοντας μας ότι θα το θέσει στην επόμενη συνεδρίαση της επιπροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε..  Κύκλοι της Κουμουνδούρου τέλος,  κάνουν λόγο για άμεση κατάθεση νομοσχεδίου η οποία θα νομιμοποιεί το μουστάκι και για το «ασθενές» φύλο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και διαφημιστική καμπάνια για το σκοπό αυτό, με κεντρικό της πρόσωπ0 την Όλγα Τρέμη.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.